Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek

Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek

A Magyar Innovációs Szövetség 22. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével. A rendezvény fővédnöke Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára, társ-fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. Pályázati határidő: 2013. január 7.

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1992. október 1. és 1999. augusztus 31. között született fiatal. Az egyetemisták, főiskolások közül csak elsőévesek vehetnek részt a versenyen, abban az esetben, ha a pályázati munkát az egyetem, főiskola megkezdése előtt elkezdték. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.

Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai és matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató- vagy fejlesztő-, illetve tudományos munka eredményével.

A nyertesek értékes folytatólagos vagy egyszeri ösztöndíjban részesülnek, és számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt.

A kidolgozandó vagy megoldandó feladat legfeljebb 2 oldalas vázlatát doc formátumban kell eljuttatni adathordozón vagy e-mailben 2013. január 7-én 15 óráig a verseny titkárságára. Az I. fordulóban elfogadott pályázatok tudományosan megalapozott, részletes kidolgozását, illetve a fejlesztés eredményét 2013. május 3-án, 15 óráig beérkezően kell beküldeni.

A bemutatásra alkalmas pályaműveket 2013 júniusában kétnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, illetve szeptemberben is bemutatják azokat a Kutatók Éjszakáján. Az ünnepélyes díjátadás időpontja a júniusi kiállítás megnyitója. A legjobb munkákat a pályázók külön műsor keretében, személyesen is bemutatják.

A részletes felhívás és további információk a www.innovacio.hu weboldalon olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.