Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Augusztus 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Károsíthatja az izomműködést a szappan egyik összetevője

Károsíthatja az izomműködést a szappan egyik összetevője

Károsíthatja az izomműködést a fertőtlenítő hatású triklozán, amely szappanban, dezodorban, szájöblítőben és egyéb tisztálkodási szerekben található meg - állapították meg amerikai kutatók állatokon végzett kísérletük alapján - írja a Fox News.

A baktérium-és gombaölő hatású vegyület hatását egereken és halakon tesztelték a szakemberek. Azt találták, hogy az állatok izomfunkciói erőteljesen romlottak, olyannyira, hogy a halak a szer hatására még úszni is alig tudtak.

Azáltal, hogy csökkenti a szív-és a vázizmok működését, a vegyület hozzájárulhat különböző szívbetegségek kialakulásához és szívelégtelenséghez is.

'Mivel a vegyület egyre nagyobb szinten van jelen mindenki otthonában, ez aggodalomra ad okot mind az emberek egészsége, mind pedig a környezet szempontjából' - mondta Dr. Isaac Pessah kutatásvezető a Fox News-nak.

A kutatás során megállapították, hogy az egerek szívfunkciója 25 százalékkal romlott a vegyszer alkalmazását követő 20 percen belül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.