Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 28. 08:04, vasárnap | Helyi
Forrás: vehir.hu

Sikeres évet zárnak az Ipari diákjai

 Sikeres évet zárnak az Ipari diákjai

A Veszprém megyei iskolák közül egyedül az Iparisok szereztek dobogós helyezéseket a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén Győrben.

A verseny első, az iskolákban helyben megrendezett februári fordulóján a tanulóknak központi írásbeli feladatot kellett megoldaniuk. Kilenc iparis jutott az országos döntőbe, ahol először egy három órás írásbeli vizsgán vettek részt április 11-én, majd másnap két tételből álló szóbeli vizsgán adtak számot a felkészültségükről.

Az SZÉTV-n huszonegy szakmacsoport tanulói versenyeztek. A gépész szakmacsoport színvonalára jellemző, hogy a versenyt 97,3%-os teljesítménnyel lehetett megnyerni. Valamennyi szakmacsoport versenyzői közül Salamon Bence szerezte a legtöbb pontot (146 pont), de Benyó Gábor (144 pont) teljesítménye is nagyon dicséretes.

Salamon Bence tanulmányi átlaga az elmúlt 3 évben jeles rendű, félévkor 4,8 volt.Tagja az iskola Diákolimpiai Országos bajnokságon 7. helyezést elért röplabda csapatának. A csapat a területi versenyen 1. helyezést érte el. Az amatőr és a profi iskola válogatottnak is tagja. Bence az iskolai diákönkormányzat tagja, ott az iskolai hírközléssel foglalkozik, az iskola rádió vezetője.Tevékenyen részt vesz az iskolai programok szervezésében a DÖK keretein belül.

Hombolygó Péter szorgalmas, érdeklődő diák, különösen jó a természettudományos gondolkodása, lényeglátása. 9. osztályos kora óta szívesen és sokat foglalkozott a kémiával, 4 éven keresztül kémia szakkörre is járt. Kémiából az elméleti és gyakorlati tudása is igen széles. A kötelező laboratóriumi gyakorlatait is nagyon ügyesen, pontosan teljesítette, gyakorlati érzéke is nagyon jó. Kitartó szorgalmának, és alapos munkájának eredménye ez a versenyeredmény.

Az Ipari eredményei az idei SZÉTV-n

1. Salamon Bence gépész szakmacsoport (László Lajos) 146 pont
1. Hombolygó Péter vegyész szakmacsoport (Pulai Gáborné. Markó Dóra)
3. Benyó Gábor gépész szakmacsoport (László Lajos) 144 pont
5. Tánczos Bence gépész szakmacsoport (László Lajos) 137 pont
7. Tóth Richárd gépész szakmacsoport (László Lajos) 135 pont
7. Szentendrei Zsolt vegyész szakmacsoport (Pulai Gáborné. Markó Dóra)
10. Urbanovits Marcell vegyész szakmacsoport (Pulai Gáborné. Markó Dóra)


Az iskola tanulói több egyéb tanulmányi versenyen is eredményesen szerepeltek. A gépgyártástechnológiai technikusi országos szakmai tanulmányi versenyen Purger Gábor negyedik helyet szerzett. A „Charles Babbage” Országos AutoCAD és Inventor Versenyen Purger Gábor inventor kategóriában első, Salamon Benve hetedik lett. Az Andrássy 3D Országos Versenyen Horváth Krisztián és Csatlóczki Balázs szerepelt eredményesen.

A vegyészek között Szántó Krisztián negyedik, Babicska Mózes pedig ötödik lett az Országos Műszaki Tanulmányi Versenyen. A BeeSmarter - Mobil Programozó Csapatverseny Országos döntőjében Pinkova Gábor a második helyet szerezte meg a vpDroid csapat tagjaként.

A környezetvédők is szép eredményeket értek el. A "A Zöld Barátok 2013" pályázaton az Endrédy Helga, Herkner Evelin és Szabó Sára alkotta csapat második lett. Különdíjat kapott ugyanezen a pályázaton a Horváth Alexa, Drexler Regina, Lőrincze Klaudia hármas.

Az irodalmi versenyeken és pályázatokon Farkas Veronika Grecsó Krisztián Tánc című esszéjének kritikájával, Latinovits Katalin Szerb Antalról írt esszéjével, illetve Tanács Diána Szabadságba zárva című versével ért el sikereket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a