Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Július 31. 09:47, kedd | Belföld
Forrás: mti

22 kölyökkutya pusztult el egy olasz csempész miatt

22 kölyökkutya pusztult el egy olasz csempész miatt

Állatkínzás miatt emeltek vádat Zalában egy olasz férfi ellen, aki 22 kölyökkutyát próbált Magyarországról kivinni egy személyautó csomagterébe zsúfolva, az ebek később elpusztultak

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Jánky Judit közlése szerint az olasz férfinak hivatalos munkahelye nem volt, szabadidejében állattenyésztéssel foglalkozott. Tavaly novemberben döntött úgy, hogy Magyarországról illegálisan Olaszországba szállított kölyökkutyák értékesítéséből szerez jövedelmet. Egy ismerőse baráti alapon vállalta, hogy Opel Corsájával segít a kölyökkutyák Magyarországról Olaszországba történő szállításában.

A férfi Budapesten, Monoron és Kecskeméten összesen 22 uszkár kölyökkutyát vásárolt. Az ebek közül hat mindössze négyhetes lehetett, őket az anyaállattól jogszabálysértő módon, idő előtt választották el, de a vádlott nem gondoskodott a szállításhoz szükséges állategészségügyi dokumentumokról, a szükséges egyedi azonosító jelzés elhelyezéséről, valamint oltásokról sem.

A kölyökkutyákat barátja járművének utasterében és csomagtartójában, dobozokban helyezte el, de mielőtt Magyarországról Szlovéniába értek volna, az M70-es autóúton ellenőrzésre állították meg az autót.

Az állatcsempész az Olaszországig tartó, legalább 11 órás úton a kiskutyák etetéséről, itatásáról, mozgatásáról, a járműben a levegőcseréről nem gondoskodott, az összezsúfolt ebeknek nem volt elég férőhelyük, számukra az utazás stresszel és gyötrelemmel járt.

A férfi lebukása után a kölyökkutyákat a nagykanizsai állatmenhelyre vitték, de - a szállítás körülményeire és az emiatt szerzett parvovírus-fertőzésre visszavezethetően - elkülönítésük és orvosi kezelésük ellenére egy hónapon belül mind a 22 elpusztult.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az olasz férfi ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára