Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 24. 09:27, péntek | Helyi
Forrás: VMKH

62 Veszprém megyei vállalkozás az NFH pozitív listáján

62 Veszprém megyei vállalkozás az NFH pozitív listáján

Az NFH pozitív listáján jelenleg 62 Veszprém megyei vagy megyénkben működő vállalkozás szerepel, közülük első alkalommal 2011. szeptemberében 15-en, most pedig 23-an vehették át az erről szóló tanúsítványokat.

A 23 vállalkozó közül 10 fő játékboltot, 9 fő ajándékboltot, 1 fő műszaki üzletet, 3 fő pedig virágüzletet vezet- hangzott el a Megyeháza Egry termében tartott sajtótájékoztatón. A díjazott üzletek közül 12 Veszprémben, 3 Balatonfüreden, 3 Várpalotán, 2 Tapolcán, 1 Ajkán, 1 Pápán és 1 Balatonalmádiban található.

A Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta, a pozitív listán azok a vállalkozások szerepelnek, amelyek három országos vizsgálaton is hiba nélkül átmentek, illetve a megelőző egy évben nem alkalmaztak velük szemben szankciót, és nem volt megalapozott panasz ellenük. Az igazolást elnyerő vállalkozás vállalja az esetleges utóellenőrzést, és amennyiben egy utó- vagy újbóli ellenőrzés során a hatóság jogsértést tár fel, az üzletben kifüggesztett dokumentumot el kell távolítani, és lekerül a hatóság pozitív listájáról.

Azok a vállalkozások, amelyek nem esnek bele a három átfogó éves ellenőrzésbe, azok kérhetik a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségétől az átfogó vizsgálatot, s ha ennek során mindent rendben találnak a szakemberek, úgy ők is felkerülnek a pozitív listára- tájékoztatott Dr. Kovács Zoltán. Hozzátette: a 23 új pozitív listás az árfeltüntetés és árfelszámítás átfogó ellenőrzése országos témavizsgálat keretében került ellenőrzésre.

A vizsgálat célja a fogyasztók anyagi érdekeinek védelme, a fogyasztók megkárosításához, megtévesztéséhez vezető árfeltüntetési és áralkalmazási szabálytalanságok és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok felderítése volt. Ebben a témakörben.2011. október 16. és december 23. között 80 ellenőrzést végeztek a felügyelőség munkatársai. Dr. Kovács Zoltán a sajtótájékoztató keretében beszámolt a 2012. évben eddig végzett ellenőrzések tapasztalatairól is.

Az eseményen részt vett dr. Vakli Károly a Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége vezetője valamint dr. Soltra Eszter a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság osztályvezetője is, aki az új fogyasztóvédelmi politikáról és a hatóság ezzel kapcsolatos kezdeményezéseiről, terveiről tájékoztatta a megjelenteket.

A program zárásaként a vállalkozások képviselői a kormánymegbízottól vehették át a pozitív listára kerülést igazoló tanúsítványt, melyet az üzletükben is kifüggeszthetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét