Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Január 30. 08:37, hétfő | Helyi
Forrás: Saját forrás

A Continental uniós támogatással fejleszti telephelyét

A Continental uniós támogatással fejleszti telephelyét

A Continental Automotive Hungary Kft. autóelektronikai alkatrészeket gyártó budapesti gyára több mint 300 millió forint európai uniós támogatással fejleszti budapesti telephelyét.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Programban elnyert támogatás segítségével készült el a csaknem 1,6 milliárd forint költségvetésű beruházás első szakasza.

A cég tájékoztatása szerint a fejlesztés nettó elszámolható költsége 1,2 milliárd forint, amelyhez a vállalat 25 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyert 305,8 millió forint összegben az ÚMFT keretében.

A beruházás lezárult első szakasza során felépült a 14 méter belmagasságú, 1.600 négyzetméter alapterületű raktár, melynek hasznos belmagassága mintegy 13 méter. A korábbi raktárakhoz képest jelentős előrelépés az indukciós technológia alkalmazása, amely lehetővé teszi a keskenyebb folyosók használatát, ezzel helyet adva több állványsor építésére, az új raktár jelenleg összesen 2.800 darab EU-raklap befogadására alkalmas.

Az első szakasz keretében bővítették a budapesti telephely elektromos hálózatát mintegy 125 millió forint értékben. A beruházás több autóipari termék gyártását teszi lehetővé, és a jelenleg mintegy 1.290 főt foglalkoztató budapesti gyáregység további szakembereknek tud majd munkát ajánlani a jövőben.

A Continental nemzetközi cég 2010. évi 26 milliárd eurós árbevételével a világ vezető autóipari beszállítói közé tartozik. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, járműelektronikai és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként a vállalat hozzájárul a nagyobb menetbiztonsághoz és a globális klímavédelemhez.

A Continental AG cég Magyarországon jelenleg öt vállalattal, 7 telephelyen képviselteti magát és közel 6.300 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott és Nyíregyházán. A gumiabroncs üzletág 1991. óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.
A Continental jelenleg közel 164.000 munkatársat foglalkoztat 45 országban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás