Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 26. 13:24, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

A hét rendőrségi hírei

A hét rendőrségi hírei

Esetek amelyekről még eddig nem számoltunk be.

Hajfestés után fizetés nélkül távozott

Ezt még Gedeon bácsi sem hagyná szó nélkül: a hölgy fizetés nélkül távozott egy balatonfüredi fodrászüzletből.

Telefonos bejelentés érkezett a Balatonfüredi Rendőrkapitányság ügyeletére, mivel a hét elején Balatonfüreden egy fodrászüzletből egy hölgy vendég, hajának befestése után fizetés nélkül távozott. A helyszínre küldött kollégák az adatgyűjtés során megállapították, hogy a vendég regisztrációkor bediktált adatai nem valósak, a lekérés során azok hamisnak bizonyultak. A cselekmény miatt az üzletnek 7500 Ft kára keletkezett.

Zoknijából került elő a lopott pénz

Egy 15 éves fiú lopta meg az iskola takarítónőjét.

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárás az ellen a 15 éves fiú ellen, aki egy Sümeghez közeli község általános iskolájában a takarítónő táskájából tulajdonított el készpénzt. A sümegi rendőrök február 16-án a délutáni órákban vonultak ki az oktatási intézményhez, ahol a sértett elmondta, hogy az egyik tanteremben hagyott táskájából ismeretlen személy eltulajdonította a pénztárcában lévő pénzt, sőt bankkártyájának is már csak hűlt helyét találta.

A helyszínen történő adatgyűjtés során az iskola egyik diákjára terelődött a gyanú. A bűncselekménnyel gyanúsítható fiatalkorú személyt a község buszmegállójában találták meg a rendőrök. Azonnal intézkedés alá vonták, melynek során feltűnően zavartan viselkedett, a számára feltett kérdésekre valószínűtlen válaszokat adott, így ruházatát átvizsgálták. Ennek során a fiú jobb lábán lévő zokni szárából 9.500 Ft értékben papírpénz, bal lábán lévőből pedig 455 Ft értéknek megfelelő fémpénz került elő. Ezek után a fiatalkorú tolvaj már nem tagadta, hogy a nála talált pénz a takarítónő táskájából eltulajdonított pénzből származik. A további intézkedések lefolytatása céljából a Sümegi Rendőrőrsre állították elő, s törvényes képviselőjét értesítették.

Bolti szarka őrizetben

Dezodorokat akartak loptak egy veszprémi áruházból, de lebuktak a fiatalok.

Szintén a hétenegy veszprémi élelmiszerdiszkont áruházból érkezett bejelentés a Kapitányság ügyeletére, hogy bolti lopáson tetten ért személyt tartanak vissza. A kiérkező rendőr járőr a helyszínről előállított egy 19 éves veszprémi férfit, aki társával 10.740.-Ft értékben márkás dezodorokat tulajdonított el a boltból. Az áruházi dolgozók csak az egyik személyt tudták a helyszínen visszatartani, ugyanis a másik elkövető szó szerint kicsúszott a kezeik közül: a karjánál megragadott fiatal kabátjának csúszós felülete miatt egérutat tudott nyerni a dezodorokkal együtt. Felkutatása jelenleg is folyamatban van.

A helyszínen elfogott elkövetőt a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette, büntetéséről a bíróság fogja kimondani a végső szót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.