Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 28. 13:31, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: mti

A Kabóca bábszínház is a HEMO-ba költözik

A Kabóca bábszínház is a HEMO-ba költözik

A Kabóca Bábszínház és a VMK egy része a helyőrségi klubba költözhet, miután a közgyűlés így döntött.

Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a veszprémi HeMO jó állapotban van, bérleti díjakból fedezte működési költségének - amiben 13 alkalmazottjának munkabére is benne van - a felét. A polgármester becslése szerint a városra 30-40 millió forintos kiadás hárul, ha a HeMO-t kézbe veszi, ennek fedezete azonban a városi művelődési központ költségvetésében megvan.

A testület elé került előterjesztésben szereplő elképzelés szerint a helyőrségi klubba költöztetnék a Kabóca Bábszínházat, valamint a városi művelődési központ egy részét. Mint Porga Gyula rámutatott, ha ekkora ingatlanvagyonnal gazdagodik a város, nem engedheti meg magának, hogy a Kabóca Bábszínházat egy magántulajdonban lévő házban működtesse, ahol bérleti díjat fizetnek.

Az ülésen részt vett Kocsi László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatok irodájának helyettes vezetője, akielmondta: a Honvédelmi Minisztérium ebben az évben 16 helyőrségi klubot tervez átadni ingyenes használatra az önkormányzatoknak, Veszprém mellett például Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron és Békéscsabán. A Honvédelmi Minisztérium azt kéri az önkormányzatoktól, hogy a korábbi funkciókat és az ott dolgozókat tartsák meg, a katonai kulturális programok, rendezvények ily módon nem szűnnek meg - tette hozzá Kocsi László.

A testület végül a Hemo átvételét egyhangulag támogatta, a Kabóca átköltözésére a koncepciótlanság miattviszont nemmel voksolt Gerstmár Ferenc és tartózkodott Katanics Sándor, illetve Hartmann Ferenc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: