Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 07. 13:49, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

A kanállal etetett babák ducibbak lesznek

Azok a babák, akik szoptatás után pépes ételeket kapnak, kövérebbek lesznek, mint azok a csecsemők, akik saját maguk döntik el mit esznek - állítják kutatók.

A kanállal etetett kicsik, a pépes gyümölcsöktől és zöldségektől édesszájúakká válnak - állítja egy nottingham-i egyetem kutatócsoportja 155 gyerek tanulmányozása után.

Azok a csecsemők, akiknek megengedik, hogy saját maguk egyenek szilárd ételeket, inkább az olyan laktató szénhidrátokat kívánják, mint a pirítós. Ez a korai 'önszabályozás', segít vékonyságuk megőrzésében - írja a BBC.

A kutatók arra jöttek rá, hogy a bébiételekkel etetett babák gyakrabban elhíznak, bár összességében fiatalkorban mindkét csoportban egészséges súlynak örvendenek.

Dr. Ellen Townsend, a kutatás vezetője úgy gondolja: az, hogy engedjük kisbabánkat olyan ételeket enni, melyeket maguk választanak, az alapjait jelentheti az egészséges gyerekkori étkezésnek.

A tanulmányban megfigyelt 155 20 hónap és 6 év közötti gyereket figyeltek meg. A szülők által kitöltött kérdőívek alapján a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy azok a gyerekek, akik az elejétől fogva a saját kezükkel ettek és ők választhatták ki, hogy mit tesznek szájukba, inkább a szénhidrát-dús ételeket választották úgy, mint a pirítós kenyér és a tészta, nem pedig az édes, cukros bébi-pürék - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: babák, csecsemők, kutatók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: