Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Április 12. 05:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Távirati Iroda

A költészet napja - A veszprémi versbusz jövőre CD-n is hallható

A költészet napja - A veszprémi versbusz jövőre CD-n is hallható

Mintegy nyolcszáz érdeklődő utazott szerdán a költészet napjának hagyományos veszprémi járművén, a versbuszon. A program legsikeresebb produkcióit jövőre CD-n is megjelentetik.

A veszprémi városi művelődési ház szervezésében a hatodik versbusz az általános iskolásoktól a nyugdíjasokig több korosztályhoz juttatott el irodalmi műveket. Idén Cseh Tamás tiszteletére és emlékre a buszon négy gitáros a néhai zenész szerzeményeit játszotta - mondta Varga Róbert, a Veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke.

A veszprémi versbusz idén először elhagyta a megyeszékhely határát és a balatonfüredi költészet napi rendezvényekhez csatlakozott az Anna Grand Hotelnél. Az eddigi hat versbusz legsikeresebb produkcióit jövőre CD-n rögzítik és adják ki. A versbuszon mondott már verset neves színészek mellett például Varró Dániel író-költő, Varga Miklós és Zséda énekes vagy a Vad Fruttik zenekar tagjai is.

A versbusz kampányrendezvény az irodalmi művek népszerűsítése mellett; mivel egyre kevesebb ember jut el az irodalmi szentélyekbe, a szentélyt visszük az emberek közé - fogalmazott Varga Róbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.