Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 09. 10:10, péntek | Helyi
Forrás: vehir

A Pannon Egyetem hallgatói gyakorlatban is bizonyították tudásukat

A Pannon Egyetem hallgatói gyakorlatban is bizonyították tudásukat

Második helyezést értek el az „Ericsson C Programozóbajnokság” döntőjén, és IT menedzsmentben is jeleskedtek.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán egyedülálló tehetséggondozó tevékenységet folytatnak, a hallgatók a projektekbe, a fejlesztési tevékenységbe is bekapcsolódhatnak, az elsajátított tudást és tapasztalatot pedig versenyeken és szakmai pályájukon is hasznosítják.

A november végén megrendezett „Ericsson C++ Programozóbajnokság” országos döntőjén a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatói, Dóczi Gergő (mérnök informatikus BSc), Varga Virág és Korondi Márk (mérnök informatikus MSc) végzős hallgatók nyerték el a második díjat.
Az elődöntőkön részt vevő 135 csapatból jutott a Pannon Egyetem „Fekete Párduc Projekt” fantázianevű együttese a 10 legjobb közé, egyetlen vidéki csapatként. A megmérettetés során valós, életszerű problémákat kellett megoldaniuk C++ programozási nyelven. A résztvevőknek bináris kódot is vissza kellett fejteni, és külső függvénykönyvtárakat használni

A szervezők külön kiemelték, hogy a Pannon Egyetem csapata volt az egyetlen, aki az EcoSim által párhuzamosan szervezett mindkét verseny (Ericsson bajnokság, ITechChallenge) döntőjébe bejutott, ez is igazolja a veszprémi képzés sokoldalúságát.

A néhány nappal korábban rendezett ITechChallenge döntőjén a Pannon Egyetemet Nagy Nikolett (vezetés-szervezés MSc), Varga Virág és Korondi Márk (mérnök informatikus MSc) hallgatók képviselték a „Fekete Párduc Projekt” csapattal. A döntőben 8. helyezést értek el. A verseny során a szervező cégek működésével kapcsolatos IT-menedzsment feladatokat kellett megoldaniuk. A főként üzleti szimulációs feladatból álló döntőn a Pannon Egyetem csapatának magas színvonalú esettanulmányát és prezentációját külön értékelték.





Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.