Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. November 02. 05:16, szerda | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

A parkolón át kell közlekednünk

A parkolón át kell közlekednünk

Új forgalmi rendet kell megtanulnunk szerdától a veszprémi belvárosi körforgalom építése kapcsán. Teljes útzár, közlekedés a parkolón át.

A szükséges közműkiváltásokkal párhuzamosan elindult az aluljáró építéséhez szükséges árkok kiásása. A munka folytatásához azonban teljes szélességében le kell zárni a Budapest utca „Zöldház” melletti szakaszát, ezért jelentősen megváltozik a belváros közlekedési rendje.

– Korábban úgy terveztük, hogy nem lesz szükség teljes útlezárásra, a munkaterület biztosítása érdekében azonban meg kell tennünk ezt a lépést, a forgalmat rátereljük a Hotel előtti parkolóra – mondta érdeklődésünkre Schmidt István.

A Jutasi út-Budapest utca kereszteződésében továbbra is a meglévő lámpák irányítják a forgalmat, az Ady, az Ádám Iván és a Bezerédi utcához kapcsolódóan azonban forgalmirend-változások lépnek életbe, több helyen nem lehet majd balra kanyarodni, így a Jutasi út felől érkezve nem lehet behajtani az Ady Endre, valamint az Ádám Iván utca felé.

– Egy másik fontos változás – emelte ki a városfejlesztési iroda vezetője –, hogy az Ady utca felől érkezve nem lehet majd balra kanyarodni a parkoló felé, jobbra haladva pedig a lámpás kereszteződésben nem csak jobbra lehet kanyarodni a Budapest utca irányába, hanem egyenesen, a Jutasi út felé is biztosítva lesz a közlekedés.

A kivitelező egyelőre az elvárásoknak megfelelően tartja a szerződésben rögzített munkatervet. – Elmondható, hogy a különböző szolgáltatók és a hatóságok tisztában vannak a feladat kiemelt jelentőségével, s összhangban, jó ütemben haladnak – tájékoztatott Schmidt István. A tapasztalat szerint a városban közlekedők is komolyan veszik a beruházás nagyságát, ezért igyekeznek elkerülni a belvárost, emiatt azonban a csúcsidőben gyakran feltorlódik a forgalom a kerülőútként használt belső-körgyűrű egyes szakaszain.

– A veszprémiek jól ismerik a várost, akik napi szinten közlekednek, megtalálják a kis utcákat, de nem szeretnénk lakóövezetre terelni a forgalmat. A fejlesztéssel kapcsolatban egyébként még nem érkezett kritika a hivatalhoz – közölte az irodavezető.

Az új forgalmi rend várhatóan az év végéig marad érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben