Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 25. 14:16, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével segítenének

A pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével segítenének

Nem lehet számítani jövőre sem béremelésre az egészségügyben – közölte Réthelyi Miklós miniszter egy egészségügyi konferencián, hozzátéve:

az ágazatban dolgozóknak a pótlékok és az ügyeleti díj emelésével szeretnének segíteni.

Valószínűleg jövőre sem lesz általános béremelés az egészségügyi ágazatban – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy pénteki, budapesti konferencián. A tárcavezető kifejtette: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy anyagiakban is könnyebbé tudják tenni az egészségügyi dolgozók munkáját. Ugyanakkor „sajnos egy általános béremelésre valószínűleg a jövő évben sem lesz lehetőség”, de a pótlékok és az ügyeleti díj megemelésével szeretnének segítséget nyújtani az ágazatban dolgozóknak.

A védőnők, szülésznők és gyermekápolók országos konferenciáján – amelyet a Semmelweis Egyetemen rendeztek – Réthelyi Miklós azt is megjegyezte: az intézmény egykori rektoraként is fontosnak tartotta az ápolói, szakdolgozói munka erősítését és hangsúlyozását, és ez a véleménye az elmúlt húsz évben sem változott.

Nem véletlen, hogy a három szakma dolgozói – már huszonkettedik alkalommal – közösen tartják konferenciájukat, hiszen munkájuk szorosan kapcsolódik egymáshoz. A kismama és a magzat sorsával először a védőnők foglalkoznak, aztán a szülésznőké lesz a főszerep, később pedig a gyermekápolók és ismét a védőnők segítenek az anyának és gyermekének – fejtette ki a miniszter. A védőnői szakma ráadásul „magyar specialitás”, ezért azt Magyarország uniós elnöksége alatt példaként állították a többi ország elé – mondta Réthelyi Miklós.

A demográfiai krízis ellen csak összefogással és tudatos szemléletformálással lehet fellépni – közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken a kormány által meghirdetett családbarát munkahely pályázatának eredményhirdetésén a Parlamentben. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a rendezvényen, ahol 18 díjazott vehette át az elismerést, arról beszélt, hogy a kormány több intézkedése, közte az adórendszer megújítása gondoskodik a családok támogatásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni