Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 12. 14:42, kedd | Belföld
Forrás: Kavitációs ultrahangos zsírbontás

A svédmasszázs

A svédmasszázs

A masszázs jótékony hatása ősidők óta ismert, kultúrája évezredekre vezethető vissza.

Európában egyik legelterjedtebb típusa a svédmasszázs, mely Pehr Henrik Ling svéd vívómester nevéhez köthető. Vizsgálta és a rendszerezte a masszázs fogásokat, majd ötvözte ezeket a tornával, és ebből jött létre svédmasszázs. Természetesen a masszázs folyamatosan változásban van, új és új változatai jelennek meg speciális hatásokkal, így ma már könnyen találhatunk számunkra megfelelő változatot.

A klasszikus svédmasszázs öt alapfogásból épül fel: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés és rezegtetés. Léteznek kiegészítő fogások is: intermittáló nyomás, felrázás, kirázás, vezetett passzív kimozgatás. Mindegyik alapfogásnak saját szerepe van. A simítással kezdődik a masszázs, mint egy bevezető és előmelegítő fogás, illetve ezzel pszichés kapcsolat jön létre a masszőr és a vendég között. A dörzsölés során a bőr elhalt hámsejtjei leválnak, a bőrben vérbőség keletkezik, a hajszálerek feltöltődnek, illetve a mély rétegben a letapadások feloldódnak, a fájdalmas izomcsomók megszűnnek. A gyúrás elsősorban az izmokra hat, de jelentős hatással van a bőrre és a bőr alatti területekre. Fellazítja a letapadt izmokat, fokozza az anyagcserét, a vér- és nyirokkeringést elősegíti, illetve a fáradtságérzetet csökkenti. Az ütögetéssel a bőr vérellátását és az izmok tónusát fokozzák. A rezegtetés az előzőleg keltett ingerek levezetése, a felfokozott izomtónust csökkenti, mindemellett pedig nyugtató és fájdalomcsillapító hatása van.

A masszázst számos területen alkalmazzák a gyógyászatban, de a közéletben is széles körben elterjedt stressz oldó és nyugtató hatása miatt. A rendszeres masszázs pedig hosszútávon jótékony hatással bír egészségünkre, így ne sajnáljuk magunkat megajándékozni egy-egy órával!
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére