Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. November 11. 09:27, péntek | Helyi
Forrás: veszprem.hu

A tanulmányi versenyek száz legjobbját díjazták a Simonyiban

A tanulmányi versenyek száz legjobbját díjazták a Simonyiban

Az óvodákat és a tanulmányi versenyeken erdeményesen szereplő diákok és felkészítő tanáraik munkáját díjazták szerdán a Simonyi Zsigmond iskolában.

A jutalmazott nevelési és oktatási intézmények nevét Szauer István, az önkormányzat Oktatási és Sportirodájának vezetője olvasta fel. Hangsúlyozta, a korábbi évekhez hasonlóan a bizottságra most is nehéz feladat hárult, mielőtt meghozta döntését.

A szerdai eseményen az idén a házigazda szerepét is betöltő veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola Gyermekkara is fellépett, Némedi Lajos alpolgármester pedig elismerően szólt a pedagógusok áldozatos és eredményes munkájáról.
Az elismeréseket elsőként az óvodák vezetői vették át. Elismerésben részesült a Csillag Úti, a Ringató, a Kastélykert, a Vadvirág, az Egry Úti és a Bóbita Körzeti Óvoda.

A hazai és nemzetközi versenyeken elért eredményekért a veszprémi általános ikolák közül díjazták a Báthory István, a Rózsa Úti, a Simonyi Zsigmond, a Cholnoky Jenő, a Bárczi Gusztáv, a Padányi Bíró Márton, a Hriszto Botev, a Dózsa György, a Deák Ferenc, a Szilágyi Erzsébet és a Kossuth Lajos Általános Iskolát, valamint a gyulafirátóti Gyulaffy László Általános Iskolát.
Az oktatási, ifjúsági és sportbizottság döntésének értelmében a középiskolák közül elismerésben részesült az Ipari, a Padányi Bíró Márton, A Lovassy László, a Vetési Albert, a Táncsics Mihály, a Jendrassik-Venesz, a Dohnányi Ernő és a Közgazdasági Szakközépiskola.
Az eseményen a Simonyi iskola tanulói működtek közre ének-zenével és verssel.

Az önkormányzat idén is elismerésben részesítette a különböző versenyeken eredményeket elért 100 legjobb gyermeket. A díjak odaítélésére az önkormányzat oktatási, ifjúsági és sportbizottsága tett javaslatot.








Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben