Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 13. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A tisztálkodás rossz érzéseinktől is megszabadíthat

A tisztálkodás rossz érzéseinktől is megszabadíthat

A michigani egyetem kutatóinak legújabb kísérletei során bebizonyosodott, hogy a zuhanyozás és a kézmosás nemcsak a testi, hanem a lelki megtisztulást is elősegítheti.

A szakemberek szerint erre a pszichológiai jelenségre vezethetőek vissza a rituális mosakodás hagyományai is.

A tisztálkodás nem más, mint nem kívánt lerakódások, maradványok eltávolítása - a jelek szerint nemcsak a testről, hanem a lélekből is. Kísérleteink szerint ugyanis már egy egyszerű kézmosás is segíthet megszabadulni a bűntudattól, az erkölcstelenség érzésétől vagy a rossz döntések miatt ránk nehezülő nyomástól - mondta Spike WS Lee.

Az eredmények egy korábbi kísérletre támaszkodtak, amely során megfigyelték, hogy azokat az embereket, akik koszban és rendetlenségben élnek, alapvetően erkölcstelenebbnek és rosszabbnak gondoljuk. A mostani vizsgálatokban kifejezetten azt figyelték a tudósok, hogy a mosakodás képes-e megtisztítani a lelket is.

A megfigyelések szerint az emberek sokkal kevésbé érzik magukat bűnösnek és erkölcstelennek egy alapos fürdés után, sőt a szerencsejátékosok szerint egy szappanos kézmosással lemosható a balszerencse is. Ráadásul az is feltűnt a kutatóknak, hogy egy adott testrész rendszeres tisztítása utalhat rossz tulajdonságra, magatartásra is: a hazugok például gyakran használnak szájvizet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során