Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 19. 19:37, péntek | Helyi
Forrás: origo.hu

A tűz előtt vizsgálódott az adóhatóság a veszprémi üzemben

A tűz előtt vizsgálódott az adóhatóság a veszprémi üzemben

A Veszprémben szerdán teljesen leégett, üzemcsarnokban csütörtökön kellett volna beszerelni a tűz- és füstjelző berendezéseket, és különböző szabálytalanságok miatt a NAV is járt a cégnél.

Az [origo] információi szerint a veszprémi ipari park területén szerda este kigyulladt fröccsöntő üzemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a tüzet megelőző napokban különböző szabálytalanságok miatt eszközöket zároltak, és a cégnél csütörtökön kellett volna a tűz- és füstjelző berendezéseket beszerelni. Egy, az ügyet hivatali minőségében közelről ismerő, névtelenséget kérő forrás szerint a szerda esti tűzben minden megsemmisült, amit korábban a NAV zárolt.

A NAV szóvivője, Burillák Attila az [origo]-nak azt mondta, az adótitok védelme miatt semmilyen információt nem adhatnak ki a különböző vizsgálatokról, így nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy végeztek-e vizsgálatot a Wolters Hungaria Kft.-nél a tüzet megelőzően. A rendőrség egyelőre még csak azt vizsgálja, hogy történt-e egyáltalán szándékosság, vagy baleset okozta a tüzet szerda este - mondta az [origo]-nak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Többször próbáltuk elérni a cég holland tulajdonosát vagy más vezetőjét. Egyetlen alkalommal sikerült egy mobiltelefonszámon beszélnünk a Wolters Hungaria képviselőjével, aki azt mondta, csak hollandiai vezetékes telefonszámot tud adni a tulajdonoshoz. Kérdésünkre, miszerint hol tartózkodik jelenleg a tulajdonos, azt mondta, már visszautazott Hollandiába. A tűzesetre, illetve a NAV-vizsgálatra vonatkozó kérdéseinkre a cég képviselője nem kívánt válaszolni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.