Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 10. 12:26, péntek | Helyi
Forrás: Saját forrás

A világ legjobbjai között a herendi porcelán

A világ legjobbjai között a herendi porcelán

A Manufaktúra újdonságai - a januári Párizsi-, majd Milánói Szakvásár után - 2012. február 10 – 14 között mutatkoznak be a frankfurti seregszemlén.

A németországi Frankfurt ma fontos pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központ. A frankfurti kereskedelmi vásárok több száz éves múltra tekintenek vissza. Már a középkorban kínálhatták itt eladásra portékáikat a messzi földről érkező kereskedők. A frankfurti „Ambiente” a világ legnagyobb fogyasztási cikkekkel foglalkozó vására. A kézi készítésű luxus porcelánt előállító, és termékeit több, mint ötven országba exportáló Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. számára Frankfurt – közel harminc éve – a Herendi újdonságok legfontosabb bemutatkozási lehetősége. A Manufaktúra újdonságai - a januári Párizsi-, majd Milánói Szakvásár után - 2012. február 10 – 14 között mutatkoznak be Frankfurtban. A patinás Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítási standja a vásár fő épületében, a világ élvonalába tartozó más márkák társaságában található, a stand megjelenése Herendhez méltó: elegáns, nemesen letisztult.

Herend újdonságai egyrészről az idei évben jubiláló Apponyi minta és a Sisi évforduló előtt tisztelegnek, másrészről pedig folytatják az utóbbi években elkezdett stílusteremtő, innovatív termékfejlesztési munkát, melynek során ismét számtalan új, bravúros forma és modern felfogású, a mai lakásokba, irodákba is jól illeszthető alkotás keletkezett. Közülük is leginkább az újragondolt Gödöllő mintát, az Elisabeth-et, és az Apponyi minta új színváltozatait érdemes kiemelni, amelyeknél néhol – a Herendi porcelánoknál megszokott – arany díszítés helyét, a mostanra egyre népszerűbb platina vette át. A színek közül az idei évben a türkiz szín aratta a legnagyobb sikert.

Az Apponyi minta története az apró virágok, kecsesen hajlongó levelek, és az őket átölelő stilizált kerítés alkotta “Indiai virágkosár” dekorral kezdődik. Ez az egzotikus motívum hamar igen népszerű lett, az 1867-es Párizsi Világkiállítás alkalmával, Ferenc József tiszteletére rendezett fogadáson ilyen készlettel terítették meg az Elysée palota asztalait. A híres államférfi, diplomata és hazafi, Gróf Apponyi Albert volt az, akinek kérésére az „Indiai virágkosár”-ból kinagyították a fő motívumot, így egy letisztultabb minta keletkezett, mely tökéletesen egyesíti a Távol-Kelet egzotikumát és a kiegyensúlyozott polgári életérzést.

Az újraálmodott Herendi minták mellett, kiemelkednek még a formabontó, áttöréses technikával készült új Herendi dísztárgyak, illetve a - minden évben nagy népszerűségnek örvendő – limitált darabszámban készített vázák, falitálak, figurák és páros teáskészletek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak