Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 20. 14:08, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Alacsony a bizalom a használtautó-értékesítők iránt egy felmérés szerint

Alacsony a bizalom a használtautó-értékesítők iránt egy felmérés szerint

Magyarországon az egyik legalacsonyabb a bizalom a használtautó-értékesítők iránt - derül ki a carVertical 17 országban, 4500 ember megkérdezésével készített felméréséből.

A járműadat-szolgáltató csütörtöki közleménye szerint Bulgáriában, majd Magyarországon, Litvániában és Észtországban bíznak legkevésbé a vásárlók a használt autók eladóiban. Ezekben az országokban hosszú múltra tekintenek vissza az autókkal kapcsolatos csalások. Számos jármű futásteljesítménye hamisított, illetve szenvedett súlyos balesetet korábban, sok járművezető esett már áldozatául a tisztességtelen eladóknak - írták.

Leginkább az Egyesült Királyságban, Finnországban, Szlovéniában, Németországban, Szlovákiában és Csehországban bíznak meg az emberek az eladókban.

A közepes bizalmi pontszámmal rendelkező országok közé tartozik Franciaország, Szerbia, Lettország, Lengyelország, Olaszország, Horvátország és Románia. Ezekben az országokban a vásárlók jobban tudatában vannak a tisztességtelen eladók létezésének, és általában óvatosabbak, amikor használt autót vásárolnak.

A közlemény szerint a használt autók általában nyugatról keletre tartanak. A gépjárművek kilométeróráját jellemzően azokban az országokban tekerik vissza, amelyekbe exportálják őket. A csaló eladók versenyképes ajánlatokat kínálnak, de gyakran a jármű előtörténetének meghamisítása árán.

A felmérés eredménye alapján a fiatalabb generáció bizalmatlanabb az eladókkal szemben. A 25-34 év közöttieknek csak 17,9 százaléka bízik a használt autók eladóiban, míg a 35-44 év közötti korosztályban ez az arány 30,3 százalék; ez arra utalhat, hogy a fiatalabbak tájékozottabbak az autós csalásokkal kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.