Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 29. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Apró lépések a fogyáshoz

Apró lépések a fogyáshoz

Rossz hír, hogy szinte minden ember évente 0,45-1 kilogrammot hízik. A jó hír viszont az, hogy elegendő csak naponta 100 kalóriával kevesebbet elfogyasztani ahhoz, hogy ezt a tendenciát megállítsa. Amennyiben fogyni is szeretne úgy ennél többre, napi 500 kalóriával kevesebbre van szükség. Hogyan? Kiderül cikkünkből.

Amennyiben fogyni szeretne és a napi mínusz 500 kalóriát választja, azzal könnyíthet, hogy 250 kalóriával kevesebbet eszik meg, viszont el is éget ennyit. Ehhez nem kell mást tennie, mint napi 30-45 percet sétálnia - írja a Fox News.

Kezdje az étkezést salátával, így a főételből kevesebbet fog enni. Viszont ügyeljen rá, hogy az alapanyagok kizárólag alacsony-zsírtartalmú összetevőket tartalmazzanak. Fogyasszon kevesebb kenyérfélét és tésztát, ezzel több száz kalóriát spórolhat meg.

Emellett, ha naponta 10 percet sétál munka közben szünetként, az havonta ezer kalória elégetését jelenti, évente pedig 1,36 kiló súlyveszteséget. Ez bár kevésnek hangzik, de ne feledje, sok kis lépés csodákra képes.

Egyen naponta egy maréknyi mogyorót vagy diót, de ennél ne többet, mert bár magas a kalóriatartalmuk, kutatások mutatták ki, hogy a rendszeresen magvakat fogyasztók hatékonyabban veszítenek súlyukból, mint társaik.

Ne csak üljön! Egy átlagember egy óra üléssel 100 kalóriát éget el, míg ugyanennyi idő állással 140-et.

Aludjon jól, fogyjon többet! A nem megfelelő alvás ugyanis növeli a kortizol, vagyis a stresszhormon szintjét, ami viszont együtt jár az étvágy növekedésével. Ráadásul a kevés alvás miatt kevésbé égeti el a szervezet a szénhidrátot, ami így zsírrá alakul át.

Naponta egyen alacsony zsírtartalmú tejterméket, ami felgyorsítja az anyagcserét. Emellett igyon elegendő vizet, a szervezet ugyanis a szomjúságot gyakran összetéveszti az éhséggel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.