Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 04. 13:06, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI/Fotó: facebook.com/JonBatisteMusic

Átadták a Grammy-díjakat

Átadták a Grammy-díjakat

Jon Batiste-é lett az év albuma a vasárnapi Las Vegas-i Grammy-gálán, és ő nyerte a legtöbb (öt) elismerést is. A Silk Sonic az év felvétele és az év dala díjat kapta, a legjobb új előadó Olivia Rodrigo lett.

A 35 éves, számos műfajban dolgozó Jon Batiste We Are című lemeze lett a legjobb az albumok között, emellett további négy kategóriában díjazták. A 64. Grammy-díjátadó előtt ő kapta a legtöbb (tizenegy) jelölést.

Az MGM Grand Garden Arenában tartott ceremónián az R&B supergroup Silk Sonic, azaz Bruno Mars és Anderson .Paak duója nyitotta a show-t, majd négy trófeát is besöpört Leave the Doors Open című dalával, köztük az év felvétele, valamint az év dala elismerést. Bruno Mars utolérte a legendás Paul Simont: immár ők ketten azok a személyek, akik eddig három alkalommal is elhódították az év albuma díjat.

A Disney Channel sztárjaként berobbant 19 éves Olivia Rodrigo kapta a legjobb új előadónak járó elismerést, ezzel folytatódott a nők uralma ebben a kategóriában, hiszen az elmúlt három évben Dua Lipa, Megan Thee Stallion és Billie Eilish volt a díjazott. Olivia Rodrigo további két Grammy-t kapott a gálán.

A legjobb rap előadásért járó díjat Baby Keem és Kendrick Lamar kapta a Family Ties című dalért - ők valóban unokatestvérei egymásnak.

A ceremónián bejátszották Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét. A politikus azt kérte, "minden lehetséges módon" támogassák Ukrajnát.

"Mi lehet ellentétesebb a zenénél? Lerombolt városok és meggyilkolt emberek csendje. Töltsétek meg zenétekkel a csendet. Töltsétek meg ma, hogy elmeséljétek történetünket. Támogassatok, amiben csak tudtok. Csak ne legyen csend" - fogalmazott az ukrán elnök. Zelenszkij videóüzenetét követően John Legend emigráns ukrán zenészekkel adta elő Free című dalát.

Az eredetileg január 31-re tervezett ceremóniát az Amerikai Lemezakadémia a koronavírus-járvány miatt halasztotta április 3-ra.

Az estén fellépett mások mellett a BTS, Billie Eilish, Brandi Carlile, Lil Nas X és Jack Harlow, Carrie Underwood, H.E.R., Nas és Chris Stapleton is.

A gálán megemlékeztek a tavaly elhunyt Stephen Sondheim dalszerzőről, és tisztelegtek a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins előtt, aki 50 éves korában néhány nappal ezelőtt halt meg az együttes dél-amerikai turnéján. A Foo Fighters három Grammy-t kapott a gálán, de tagjai nem voltak jelen a ceremónián. A CBS tévécsatornán közvetített Grammy-díjátadó házigazdája Trevor Noah volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.