Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Október 03. 18:02, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Az 50 éves Uriah Heep ismét Magyarországra jön

Az 50 éves Uriah Heep ismét Magyarországra jön

Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon a Uriah Heep. A legendás brit hard rock zenekar idén 50 éves, és 2020. február 5-én lép fel a Barba Negra Music Club színpadán.

A hatvanas évek végén indult, meghatározó hatású együttes tavaly jelentette meg 25. stúdióalbumát Living the Dream címmel, amit 2018 októberében az Akvárium Klubban már bemutattak. Jövő februári budapesti koncertjükön a zenekar régi klasszikusai is elhangzanak - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A Uriah Heepet 1969-ben, Londonban alapította Mick Box és a későbbi énekes, David Byron (Spice), nevüket Charles Dickens David Copperfield című regényének egyik szereplőjétől kölcsönözték. Karrierjük az 1970-es Very 'eavy... Very 'umble albummal indult, az alapító tagok közül napjainkra egyedül Mick Box gitáros maradt. A jelenlegi énekes Bernie Shaw és Phil Lanzon billentyűs a nyolcvanas évek közepén csatlakozott, Russell Gilbrook dobos 2007, Davey Rimmer basszusgitáros 2013 óta tag.

A zenekar az elmúlt öt évtizedben olyan slágereket írt, mint a Gypsy, az Easy Livin', a July Morning, a Look At Yourself, a Stealin' vagy a Lady in Black, utóbbi összesen háromszor állt a németországi slágerlista élén, az egyik alkalommal hat hónapot töltött ott. A zenekar több mint 45 millió lemezt adott el világszerte, 1969 óta 56 országban négyezer koncertet adott; az egyik első nyugati zenekarként játszottak Oroszországban 1987-ben.

A Uriah Heep 2015 nyarán már játszott a Barba Negrában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.