Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Április 12. 09:43, csütörtök | Helyi
Forrás: VMKH

Az ajkai Bródy Gimnázium diáklánya nyerte a megyei fogyasztóvédelmi vetélkedőt

Az ajkai Bródy Gimnázium diáklánya nyerte a megyei fogyasztóvédelmi vetélkedőt

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége még februárban hirdetett fogyasztóvédelmi vetélkedőt a megye középiskolás diákjai számára elektronikus kereskedelem témakörben.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott elmondta, a vetélkedő célja a 18 év alatti korosztály elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos ismereteinek bővítése, védelmük erősítése volt. A tudatos fogyasztóvá válás elősegítését már a legfiatalabbak, a gyermekkorúak és az iskoláskorúak körében meg kell kezdeni. Ezt mind az uniós, mind a hazai fogyasztóvédelmi politika prioritásként kezeli. A fiatalok ugyanis aktívan részt vesznek a mindennapi jogügyletekben, koruk miatt azonban kiszolgáltatott rétegnek minősülnek, valamit a jövő fogyasztói is ők lesznek. Mind az iskolán és a tanterven belüli, mind az azon kívüli oktatásuk, tájékoztatásuk kiemelten fontos feladat. Erre tekintettel a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a jövőben is tervezi hasonló a fiatal fogyasztókat érintő ismeretek szélesítését célzó vetélkedők szervezését- hangzott el.

A felhívásra Veszprém megyéből 11 középiskola jelentkezett, a házi fordulókon közel ezer diák mérte össze tudását az elektronikus kereskedelmet érintő fogyasztóvédelmi kérdésekben. A megyei döntőn- melyet szerda délelőtt rendeztek a Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége oktatótermében- iskolánként a két legeredményesebb versenyző vehetett részt. A versenyhez szükséges tudásanyagot egyébként a diákok maguk sajátították el a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapja segítségével.

Az írásbeli feladatlap kitöltését követően négytagú zsűri értékelte a munkákat. Az eredmények alapján a fogyasztóvédelmi vetélkedőt az ajkai Bródy Gimnázium diákja, Támton Ninetta nyerte, a második és harmadik helyen a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola két tanulója Ganzler Veronika ill. Király Edina végzett.

A győztes

A nyerteseket Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgató-helyettese, Csákiné dr. Gyuris Krisztina köszöntötte és díjazta.

A főigazgató-helyettes szerint nem volt könnyű a feladat a diákok számára, hiszen legtöbbször a web-áruházat üzemeltetők sem sajátítják el könnyen ezeket a szabályokat. Az NFH minden évben folytat ellenőrzéseket az elektronikus kereskedelem területén, ezek nem egyszer 90% körüli kifogásolási aránnyal zárulnak- hangzott el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.