Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Április 03. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: mti

Az EU beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam, köztük Magyarország

Az EU beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam, köztük Magyarország

Az Európai Bizottság kohéziós politika keretében 4 milliárd eurós (egy euró mintegy 322 forint) beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam 25 nagyszabású infrastrukturális projektje számára.

Magyarország esetében a támogatás jobb forgalmi összeköttetéseket tesz lehetővé Budapest körül a torlódások csökkentése és a jobb közlekedésbiztonság elérése érdekében - közölte az uniós bizottság kedden.

A beruházási csomag Bulgáriát, Csehországot, Görögországot, Lengyelországot, Magyarországot, Máltát, Németországot, Olaszországot, Portugáliát és Romániát érinti. A projektek a szakpolitikai területek széles körére, mint az egészségügy, a közlekedés, a kutatás, a környezetvédelem és az energia terjednek ki. A nemzeti társfinanszírozásokkal kiegészítve a projektek teljes beruházási értéke eléri a 8 milliárd eurót.

Mint közölték, az uniós bizottság 105,5 millió eurót (mintegy 34 milliárd forint) különített el a budapesti körgyűrű déli részének fejlesztésére, ezen belül út- és hídfelújításra, valamint új kerékpárutak építésére. A projekt megvalósulásával lerövidül az érintett területen naponta közlekedő 90 ezer jármű menetideje, és javul a közlekedés biztonsága. A forgalom városközponttól elterelésével a forgalmi torlódások is mérséklődnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.