Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Január 15. 11:57, vasárnap | Helyi sport
Forrás: veszprembarabaskc.hu

Barabás vereség Érden

Barabás vereség Érden

A rossz kezdés után visszahozta a meccset a Veszprém Barabás KC Érden, de a végjátékban a hazaiak bizonyultak jobbnak.

A hazaiak szereztek vezetést, majd Bulath és Juhász egyenlített, de a folytatásban Vincze vezérletével meglépett az Érd és a 11.percben már 5-2-re vezetett. Gyurka Jánosnak korán ki kellett kérnie idejét, nagyon határozott védekezést mutatott be az érdi együttes, és Wolf találatával már 10-5-re vezetett. Bulath ezúttal is a hátán vitte a Barabást, a csapatkapitány két rendkívül fontos gólja után, 10-7-nél Szabó Edina időt kért.

A veszprémi védekezés feljavult, ami magabiztosabbá tette a támadójátékot is. Felváltva estek a gólok, Földes V. és Bulath két gólra hozta fel a Barabást (11-9). A hajrában nagyot küzdöttek a mieink, 12-9-nél zsinórban három gólt szereztek. Az érdiek gólképtelenek voltak, Emberovics, Hornyák és Mayer pedig egalizált (12-12). Az utolsó percben újra a hazaiak vezettek, de Mayer egy szemfüles góllal a lefújás előtt egyenlített, így a szünet után kezdődhetett elölről minden (13-13).

A találkozó során először, Azari révén vezetett a veszprémi együttes, de nagyobb előnyre nem sikerült szert tenni. Felváltva vezettek a csapatok, Emberovics a hazaiaknak szerzett vezetést, de később Farkasnak és Bulathnak kellett gólt szereznie az egyenlítéshez (17-17). A folytatásban felváltva estek a gólok, rendre a hazaiak vezettek, de 20-20-ig mindig érkezett vendég válasz. Ekkor azonban Vincze és Tóth vezérletével megléptek hárommal az érdiek, így tíz perccel a vége előtt Gyurka János kénytelen volt időt kérni (23-20).

A taktikai szünet után Bulath és Kovács gólpárbaját láthatták a kilátogató nézők, két-két gólt szereztek, így a 25. percben 25-22 volt az állás. Ekkor azonban Tóth kétszer is betalált, közben Oguntoye hatalmas bravúrt mutatott be, így három perccel a vége előtt ötre nőtt a differencia (27-22). Földes V. és Bulath visszahozta a reményt és a veszprémi csapatot háromra (27-24), de Kovács gólja végleg eldöntötte a találkozó sorsát (28-24).

Gyurka János: - Ilyen rosszul nem szabad kezdeni, ez már a második ilyen meccsünk idegenben, nem értem, hogy miért. Később magunkra találtunk, de ez nagyon sok energiánkba került. A rossz kezdés ellenére fel tudunk zárkózni, ami a jó védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhető. Magas falat húzott fel az Érd, ami ellen nem találtuk a megoldást. A játék nem volt jó, de egységesen küzdöttünk, kétszer is vezettünk, de belehibáztunk, nem tudtuk növelni az előnyünket, A végjátékban sorozatos hibákat követtünk el, hétméterest, ziccereket hibáztunk, emberelőnyben ne tudtunk gólt szerezni, eladtuk a labdát. Nem volt kimagasló teljesítmény, érthetetlenül begörcsöltünk, nem volt olyan, aki tudott volna lendíteni a kritikus szituációkban a csapaton. Az első 16 perc nagyon rossz volt, félhelyzetekben dobáltuk el a labdát, nem a begyakorolt helyzeteket játszottuk, nem hoztuk helyzetbe a szélsőinket sem. Az utolsó percekben rizikóztunk, így lett négygólos vereség a vége, ha kicsivel pontosabban kézilabdázunk, máshogy megyünk bele a végjátékba, akkor más lehetett volna az eredmény. Fájó ez a vereség, jobban kellett volna szerepelnünk.

Bulath Anita: - Nagyon rosszul kezdtük, hagytuk elmenni az ellenfelet. Az első félidő végére felkapaszkodtunk, nekem sem mentek úgy az átlövések, ahogy szokott, kerestük a réseket a falon, ez részben sikerült is. A végén átlövés gólokat kaptunk, nem segítettünk az Évinek a kapuban. Tanulnunk kell ebből, jövő héten fontos meccsünk lesz a Vác ellen, amit meg kell nyerünk.

Szabó Edina: - Nagyon jó erőből álló ellenféllel találkoztunk, készültünk, hogy bírjuk a végjátékot. A védekezés szerencsére nem esett vissza, Oguntoye teljesítményét ki kell emelnem, de mindenki hozzá tudott tenni a meccshez. Sokat készülünk az ellenfelekből, a lányok egyedül is sokat készülnek. Kell az idő, amíg összeérik a csapat, de érzik a lányok, hogy beérik a munka. Sok jó csapattal dolgoztam együtt, de ez egy különösen jó csapat.

Tóth Tímea: - Nagyon nehéz meccs volt, a Veszprém jó, küzdős ellenfél, ezt tudtuk. Jó meccset játszottunk, egyre jobb a csapat, mindig van valaki, aki hozzá tud tenni. Fontos meccseink jönnek, remélem, hogy jó csapat leszünk. Tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok 60 perces játékos, de amikor tudok, segítek a csapatnak.

Vincze Melinda: - A mai napon sikerült azt nyújtanom, amit tudok, elég hullámzó volt a teljesítményem az Érdben, de felszakadt bennem egy gát. Örülök, hogy nyertünk, mindent megteszünk, hogy a következő mérkőzésen nehéz dolga legyen a Ferencvárosnak.

ÉTV-Érdi VSE - Veszprém Barabás KC 28-24 (13-13)

Érd: Oguntoye Viktória - Tamás Krisztina, Kovács Anna 7, Bognár Barbara, Sara Vukcevic 3, Tóth Tímea 7, Vincze Melinda 7, csere: Janurik Kinga, Szvetlana Gridnyeva (kapusok), Török Petra, Szekeres Klára, Wolf Alexandra 4/2, Pádár Margó, Balog Beáta, Kisfaludy Anett, László Barbara
Vezetőedző: Szabó Edina
Veszprém: Kiss Éva - Azari Fruzsina 3, Farkas Veronika 2, Bulath Anita 10/2, Mayer Szabina 2, Emberovics Mira 2, Juhász Gabriella 1, csere: Lengyel Edit, Hrankai Regina (kapusok), Borkowska Kata, Hanczvikkel Zsanett, Földes Viktória 3, Hornyák Dóra, Földes Kata, Mayer Maja, Szabadfi Ágnes
Vezetőedző: Gyurka János
Hétméteresek: 2/2, illetve 3/2
Kiállítások: 14 perc, illetve 6 perc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel