Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 10. 09:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Vizimentők Egyesülete

Bemutatót tartottak a vizimentők

Bemutatót tartottak a vizimentők

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata idén is várja soraiba azokat a diákokat, fiatalokat, akik szeretnék a nyár egy részét olyan munkával eltölteni, melynek kevés párja van a nyári munkák sorában.

Azok a fiatalok, akik elhatározták, hogy vízimentők lesznek, s elvégezték a tanfolyamot, majd egy-két szezont a hátuk mögött tudnak olyan tapasztalatokat szereznek ezen időszak alatt, melyek az egész életükre kihatással van. Egy jó társaságban, kellemes környezetben, de rendkívül felelősségteljesen végezhető munka a vízimentőké. Ráadásul még egy kis jövedelmet is szerezhetnek a diákok az elvégzett munkával. Ezek mellett a vízimentők a munkavégzésük idejére szállást kapnak a VMSZ-től, valamint a munkaruhát is biztosítják számukra.

Azt is el kell azonban mondanunk, hogy nagyon kemény feltételeknek kell megfelelni azoknak, akik a VMSZ csapatához szeretnének tartozni. El kell végezniük egy tanfolyamot, melynek végén szigorú feltételek alapján kell levizsgázniuk. Ez már az első szűrő, ahol azok, akik fizikailag, vagy szellemileg nem érik el az általunk meghatározott szintet, azok sajnos kiesnek. A tanfolyamról és a vizsgafeltételekről minden részletet megtudhat az érdeklődőa www.vizimentok.hu oldalon.

Astrandok a hónap második felében nyitnak, s a megfelelő képzettségű vízimentők biztosítása ilyenkor még nem egyszerű feladat. Még tart a tanítás az iskolákban, így a „diák munkások” még egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak részt vállalni a munkából. Ezért is keresik ilyenkor azokat, akiknek van lehetőségük szolgálatba állni, s vigyázni azokon a strandokon a vendégek biztonságára, amelyek már nyitva tartanak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának zánkai bemutatója is segített abban, hogy a strandi vízimentők munkájába egy kis betekintés nyerhessenek a sajtó munkatársai, s így egy kicsit több rálátásuk legyen arra, hogy mit is csinálnak fiatal munkatársaink a balatoni strandokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.