Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 30. 16:53, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Béres Szabolcs a Gpforticket Kiss The Wall Retro Drift Kupáról

Béres Szabolcs a Gpforticket Kiss The Wall Retro Drift Kupáról

Béres Szabolcs a Gpforticket Kiss The Wall Retro Drift Kupáról

Hajóka: Mikor láthatjuk újra a drifteseket a RabócsiRingen?

Béres Szabolcs: 2015. július 11-12-én a Kiss The Wall Retro Drift Kupán, amit a III. Ladaracing All Star Gálával együtt tartunk.

Hajóka: Hány pilótát vártok az eseményre?

Béres Szabolcs: A ládásokkal együtt közel 100 pilótát.

Hajóka: Milyen kategóriákban folyik majd a küzdelem?

Béres Szabolcs: Három kategória versenyzői küzdenek meg a legjobbnak járó kupákért és a pontokért. A Street kategóriában indulók egy rövidebb pályán, a Semi-Pro kategória versenyzői a technikás, sok kanyarral tűzdelt „hagyományos” nyomvonalon, míg a Pro pilóták egy hosszú kigyorsítási szakasszal kibővített, gyors, tempós pályán mérhetik össze erejüket és tudásukat egymással.

Hajóka: Miért szeretik a versenyzők Máriapócsot?

Béres Szabolcs: Minden versenyző azért szereti ezt a pályát, amiért tart is tőle: a fal miatt. Az épített pálya gumifalát tisztelni kell, ez az, amiben mindannyian egyetértenek. Ha valaki túlvállalja magát, ha valaki nem hisz a fal erejében, annak tényleg a fal adja a másikat. De más tisztelni, és más félni tőle. A legjobb pilóták olyannyira nem félnek a máriapócsi katlantól, hogy autóik hátsó lökhárítója sokszor milliméterekre van csak a gumikból épített faltól.

Hajóka: Hogy vélekednek erről a versenyzők?

Béres Szabolcs: Ládi Attila, a Drift Monkey Team tagját „kifejezetten felpörgeti, ha van tétje annak, ha padlón megy keresztbe egy olyan nagyszerű pályán, ami nem bocsátja meg, ha hibázik rajta. Ettől a faltól nem megrémülni kell, hanem egyszerűen meg kell tisztelni akármilyen szintre is jutott már el az ember.”

Hajóka: Amiről beszélünk az a Kiss the wall érzés?

Béres Szabolcs: Így van ! Ez olyan amikor nem csak odaképzeled a falat, hanem az ott is van. Nincs apelláta, nincs majd „legközelebb kiadja-gondolkodás”, itt vagy lefűzöd, vagy szerelsz.

Hajóka: Mit tartogattok még a nézőknek?

Béres Szabolcs: A nézők amellett, hogy drukkolnak a fényképezőgépeikkel ha kattintatnak és a legjobb helyről, szögből fotózzák, amint az autók súrolják szinte a falat később nyereményeket nyerhetnek a facebook játékunkkal. És természetesen nem csak a drift versenyzőké a máriapócsi pálya ezen a hétvégén, mivel a Lada-versenyzők krémje garantáltan megmutatja majd mindenkinek, hogy a keleti blokk csodái hogyan tudnak keresztbe menni.

Hajóka: Mit mondanál nekünk, végszónak?

Béres Szabolcs: „A reklámnál a kisgyerek és a kiskutya, a jó versenynél a drift és a Ladák párosítása tűnik nyerőnek minden évben. Nincs olyan felnőtt férfi, aki ne menne szívesen egy kört ezen a pályán akár egy Ladával, akár egy jól megépített versenyautóval. Ez immár a kilencedik szezonunk, a közönség és a rajongók tábora évről-évre nő. Igyekszünk mindig valami újdonsággal előállni, így a 2016-os, 10. szezonra óriási dobással készülünk. Bízunk benne, hogy ismét sok versenyző és néző érkezik majd hozzánk, hiszen ez az utolsó lehetőség Trackwood előtt, hogy megmutassák mit tudnak.”

www.drifting.hu

Címkék: autósport, drift

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.