Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Április 13. 18:49, péntek | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Bevetési egységet riasztottak egy 72 éves férfi kilakoltatásához

Bevetési egységet riasztottak egy 72 éves férfi kilakoltatásához

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési alosztályának segítségével lakoltattak ki egy veszprémi férfit csütörtökön, mivel pisztolyt tartott magánál.

Bősze Ferenc, a kilakoltatott férfi ügyvédje elmondta: a kilakoltatás jogszerű, de erkölcsileg nem elfogadható. Tremmel Zoltán ugyanis a végrehajtással kapcsolatban kifogást emelt, ezt a veszprémi városi bíróság elutasította, de a férfi ügyvédje fellebbezett, és bíztak benne, hogy a másodfokú bíróság elfogadja indokaikat. Az ügyvéd hangsúlyozta: a végrehajtás véleménye szerint várhatott volna, amíg az ügyben megszületik a jogerős ítélet.

Bősze Ferenc kérdésére az ügyfelének hitelező bank ügyvédje azt válaszolta: a pénzintézet vezetése nem járult hozzá a végrehajtás elhalasztásához.Sajnálatosnak tartotta, hogy a 72 esztendős Tremmel Zoltán másfél milliós hitel miatt elveszíti körülbelül ötvenmillió forintot érő családi házát. A hitelt ugyanis nem fizette, annak kamatai, egyéb terhei 27 millió forintra növekedtek - ismertette az ügyvéd.

Megjegyezte: tudomása szerint a házat a hitelező bank már nyolc évvel ezelőtt elárvereztette, azóta ügyfele bérlőként lakott benne.

Tremmel Zoltán azt mondta: valóban tartozott másfél millió forinttal a banknak, de a felhalmozott tartozást vitatta. A havi bérleti díjat valóban csak néhány hónapig tudta fizetni az árverezés után, aztán nem; a tartozást a bank az elvált felesége jövedelméből is levonatja - jegyezte meg.

Az MTI kérdésére azt válaszolta: valóban tartott magánál fegyvert, engedéllyel, de a bevetési alosztály munkatársainak átadta.

A 72 éves férfi egyelőre nem tudja, hová költözik, "majd megoldom" - mondta. A házban egyedül élt.

A rendőrség a bevetési alosztály szerepéről későbbre ígért tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe