Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2022. Február 18. 08:50, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Budapesti zsaruk címmel podcastsorozatot indít a BRFK

Budapesti zsaruk címmel podcastsorozatot indít a BRFK

Budapesti zsaruk címmel heti rendszerességgel megjelenő podcastsorozatot indít a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az első felvétel csütörtökön kerül adásba

- jelentették be a BRFK kommunikációs osztályának munkatársai, valamint a műsorvezető két rendőr egy budapesti háttérbeszélgetésen.

Az első, bemutatkozó videón Gál Sándor rendőr alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője és Szabó Gergely, a BRFK bűnügyi bevetési osztályának nyomozója beszélget egymással. Ők vezetik heti váltásban a csütörtökönként jelentkező, mintegy harmincperces adásokat.

Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője a közmédiának azt mondta: a BRFK azért indította útjára ezt az új kommunikációs csatornát, mert úgy gondolják, hogy ezzel több embert elérhessenek. A két, bűnügyi vonalon dolgozó rendőr vendégeikkel érdekes témákról beszélget majd, de minden harmadik műsoruk közvetlenül bűnügyekről szól, és nem csak rendőrökkel forgatnak majd.

A BRFK saját finanszírozásban stúdiót épített a podcastok elkészítéséhez, amelyeket nemcsak meghallgatni lehet, hanem videófelvételen megnézni is a közösségi oldalaikon.

Gál Sándor elmondta: 1995 óta foglalkozik emberölési ügyekkel, szeretné, ha jobban megismertethetnék az emberekkel a rendőri munkát. Hozzátette: sokan csak közlekedési szituációkban találkoznak rendőrrel, kevésbé tudják, hogy a rendőr életet is ment vagy hogy mennyi energiát, pénzt emészt fel egy bűnügyi nyomozás.

Szabó Gergely főtörzszászlós azt emelte ki: megtiszteltetés beletanulni a podcastok készítésébe, ugyanakkor lehetőség is, hogy a szakmájához kapcsolódóan ismert emberekkel is beszélhessen.

A háttérbeszélgetésen elhangzott: a BRFK célja a podcastokkal, hogy jobban megismertesse a rendőri munkát, vonzóvá tegye a fiataloknak, és toborozni is tudjanak az adásokkal.

Címkék: podcast, rendőr, zsaru

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 15:01, hétfő | Kék hírek

Elfogták az FTC-Slovan meccsen rakétázó szlovák szurkolót

A ferencvárosi nyomozók azonosították és kihallgatták a júliusi FTC-Slovan futballmeccsen életveszélyes módon rakétázó szlovák szurkolót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 11:01, hétfő | Kék hírek

Csaknem 1900 határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1878 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 14. 18:14, vasárnap | Kék hírek

Egy titkos jeladó buktatta le a betörőket

A technika, a tulajdonos és az újbudai rendőrök együttműködésének köszönhetően nem sokáig örülhetett zsákmányának a két férfi, akik egy építési telekre törtek be a fővárosban a minap.

2022. Augusztus 14. 13:05, vasárnap | Kék hírek

Motor a barlangban, légpuska az ágyneműtartóban, elkapták a tolvajt

Ceredi ingatlanba tört be a 19 éves férfi, akit a salgótarjáni rendőrök elfogtak a minap.