Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. December 08. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Bűnügyi felügyelet alá került egy bántalmazó tűzoltó

Bűnügyi felügyelet alá került egy bántalmazó tűzoltó

Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a bíróság egy tűzoltó ellen, aki súlyosan bántalmazta a volt élettársát és annak új párját - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a borsodi tűzoltó arra gyanakodott, hogy élettársa más férfival tart fenn szerelmi kapcsolatot, emiatt ez év október 30-án késsel fenyegette meg és bántalmazta őt a kiskorú gyerekei szeme láttára.
A nő ezután elköltözött otthonról. A férfi többször is azzal kereste meg, hogy beszéljék meg az ügyet, volt élettársa azonban ezt elutasította.

November 14-én a tűzoltó törzsőrmester megjelent a nő lakhelyén, betörte a lakás ajtaját, bántalmazta és késsel fenyegette meg volt élettársa új párját. A sértett kimenekült a házból, de a tűzoltó még az udvaron is többször megütötte a súlyosan megsérült másik férfit. Ezután visszament a lakásba, betörte a hálószoba ajtaját és volt élettársát is bántalmazni kezdte.

Végül a támadót a helyszínre érkező polgárőrök és rendőrök fékezték meg.

A tűzoltó mindkét esettel kapcsolatban részben beismerte a bűncselekmény elkövetését, hirtelen felindult állapotára hivatkozott.

Az ügyben a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés, kényszerítés, valamint erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz. A tűzoltóval szemben bűnügyi felügyelet és távoltartás négy hónapra történő elrendelését indítványozták, azzal, hogy a férfi ne hagyhassa el a lakóhelyét engedély nélkül, ne léphessen kapcsolatba a sértettekkel és gyermekeivel, és mozgását a rendőrség nyomkövetővel ellenőrizze.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a kényszerintézkedést - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben