Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Január 13. 17:46, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Burkina Fasóban felére csökken a parlamenti képviselők fizetése

Burkina Fasóban felére csökken a parlamenti képviselők fizetése

Burkina Faso parlamenti képviselői megszavazták, hogy a felére csökkenjen fizetésük - adta hírül kedden honlapján a BBC brit közszolgálati adó.

A nyugat-afrikai ország képviselői eddig havonta 800 ezer forintnak megfelelő összeget vihettek haza. Az országban az átlagfizetés ugyanakkor 40 ezer forintnyi. A hatalmas különbségre csak nemrégiben derült fény, ami indulatokat kavart és heves vitákat váltott ki. A képviselők ráadásul egyéb juttatásokat is kapnak az irodaköltségtől az üzemanyagdíjon át az ingyenes egészségügyi ellátásig.
Az országban 2014. október 30-án szükségállapotot hirdettek ki, miután tömegtüntetések nyomására lemondott az 1987 óta katonai puccsal hatalomra került, majd pedig négy választást is - vitatható módon - megnyerő Blaise Compaoré. A hadsereg vette át a hatalmat és bejelentette, hogy átmeneti kormányt állít fel és ugyancsak átmeneti parlamentet Átmeneti Nemzeti Tanács néven. Novemberre általános választást terveznek az országban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.