Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Január 30. 12:35, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem az egész országra kiterjesztették az ónos eső miatti figyelmeztetést

Csaknem az egész országra kiterjesztették az ónos eső miatti figyelmeztetést

Csaknem az egész országra kiterjesztette korábban ónos eső miatt kiadott figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat. Több déli megyében már a riasztást is kiadták. Ezeken a területeken a következő órákban is ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban érvényben van az ónos eső miatti figyelmeztetés.
Mint írták: délutánig az ország déli felében, majd ezt követően péntek éjfélig az Északi-Középhegység, az Alföld északi része és az északnyugati területek kivételével alakulhat ki időszakos, általában gyenge ónos eső, fagyott eső. A dunántúli területeken és a középső országrészben lehet jellemzőbb az időnkénti ónos csapadék kialakulása, de jelentősebb mennyiségű csapadék nem valószínű.
A Dunántúl északnyugati, északi felében (az idő előrehaladtával egyre inkább csak északnyugaton), illetve kisebb eséllyel a nap első felében a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében kialakulhat időszakos havazás. Péntek éjfélig a Dunántúl északi, nyugati felében általában 5 centiméter alatti, míg az Északi-középhegység térségében 2 centiméter alatti friss hó valószínű.
A fagypont alatt lévő összefüggő hótakaróval borított területeken a fokozatosan megerősödő délkeleti szél a nap második felétől (főként az éjszakai órákban, illetve a péntek napközben) helyenként (elsősorban Csongrád és Bács-Kiskun megye déli részén) hordhatja a havat - tették hozzá.

Címkék: Időjárás-eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.