Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Április 02. 16:11, hétfő | Helyi
Forrás: Saját forrás

Diákversenyt hirdetett a Fürge Diák Iskolaszövetkezet

Diákversenyt hirdetett a Fürge Diák Iskolaszövetkezet

Még egy hónapig jelentkezhetnek a tanulók a Fürge Diák Iskolaszövetkezet egész éven át zajló pontgyűjtő versenyére, melynek fődíja egy háromhetes angol nyelvtanfolyam az Egyesült Államokban.

Az ország 18 pontján szuperhősök is részt vettek a Fürge DiáX felkutatásában.– A játékra már több mint 190 szövetkezeti diákunk jelentkezett, reméljük, hogy az utolsó napokban megduplázhatjuk a résztvevők számát – mondta Baksy Marianna, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet marketing vezetője.

A Fürge DiáX elnevezésű, egész éven át zajló, háromfordulós pontgyűjtő versenyének célja, hogy a Fürge Diák tagjai a fordulókon minél több pontot gyűjtsenek, így először megyebajnokká, végül a fődíj nyertesévé váljanak. A játék március 5-én indult, s november 20-ig tart. Az első fordulóra március 30-ig adhatták be a diákok egyedi reklámötletüket, mellyel iskolaszövetkezetüket népszerűsítenék. – Kifejezetten olyan ötleteket várunk, ami kreatív és nem költséges, amit a diák maga is meg tud valósítani némi támogatással – mondta Baksy Marianna. A beérkezett reklámötletek közül minden Fürge Diák irodával rendelkező megyében megvalósítják a legjobbakat, és azokat anyagilag is támogatják.

A második fordulóban a Fürge Diák irodáinak megyéiben zajlik majd a megyebajnokok kiválasztása. Három feladattípussal szerezhetnek pontot a versenyzők: a nyári hónapokban, a Fürge Diák Iskolaszövetkezeten keresztül vállalt, 100 ledolgozott óra feletti munkával szerezhetnek pontot. A játék Facebook-oldalán a versenyzőknek munkaélményeikről naplót kell vezetniük, és minél több like-ot kell gyűjteniük az egyes bejegyzésekre, valamint a „hónap feladatával” is pontot lehet szerezniük. A második forduló végén kiválasztott megyebajnokok folytathatják a versengést a harmadik fordulóban, ahol a játék Facebook-oldalán kell továbbra is publikálniuk, valamint az őszi hónapokban két alkalommal megrendezendő logikai és ügyességi vetélkedővel szerezhetnek további pontokat a versenyzők.

A legtöbb pontot gyűjtő diák a 2013-as nyári szünetben egy háromhetes angol nyelvtanfolyamot nyer, félpanziós ellátással Miami Beachen. A megyebajnokok pedig megyénként 25 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapnak.

- A novemberig tartó játékkal nem csupán több tízezer diákunk számára akartunk hasznos elfoglaltságot szervezni, hanem közösséget is szeretnénk kovácsolni belőlük – fogalmazta meg a verseny céljait Baksy Marianna.
A versenyről bővebb információ a www.furgediax.furgediak.hu oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban