Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 23. 17:55, hétfő | Helyi
Forrás: VMKH

Egységes kérelembenyújtás a mezőgazdaságban

Egységes kérelembenyújtás a mezőgazdaságban

A mezőgazdasági termelőknek idei évben is május 15-ig van lehetőségük a szankciómentes kérelmezésre, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által biztosított elektronikus felületen.

Már három hete megkezdődött az idei egységes területalapú támogatási kérelmek benyújtási időszaka. Veszprém megyében 2011-ben 4534 gazdálkodó, közel 170 ezer hektárra 7 milliárd 385 ezer Ft egységes területalapú támogatáshoz jutott. A kifizetések az előleggel tavaly októberben kezdődtek és idén februárig csaknem mindenki hozzájutott a megállapított összeghez.

A mezőgazdasági termelőknek idei évben is május 15-ig van lehetőségük a szankciómentes kérelmezésre, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által biztosított elektronikus felületen. Az elektronikus kérelmezésben járatlan gazdálkodókat a Kormányhivatal falugazdász hálózata segíti a támogatás igénylésében. A technikai közreműködést meghatalmazás után tudják igénybe venni a termelők.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az időben benyújtott, szakszerű igénylés, az adatok pontos megadása, a jogszerű földhasználat rendezése nagyban segíti az előrehozott kifizetés megindítását és a szankciók elkerülését. Mind a kérelem benyújtása, mind a különböző támogatási jogcímek előírásai és azok betartása vonatkozásában érdemes tehát minél hamarabb felkeresni az illetékes falugazdászt, tanácsadót és a minél gördülékenyebb lebonyolítás érdekében nem májusra hagyni a kérelem elkészítését illetve benyújtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.