Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. November 12. 14:30, szombat | Helyi
Forrás: infoveszprem.hu

Elcsíptük a Google-t Veszprémben! Exkluzív fotók!

Elcsíptük a Google-t Veszprémben! Exkluzív fotók!

Titokban járt Veszprémben tegnap a Google Maps kamerás autója, hogy felvételeket készítsen a város utcáiról a Google Street Viewba. Az infoveszprem.hu pedig elcsípte a belvárosban!
Exkluzív fotók csak nálunk!

Tegnap aki dél körül a belvárosban közlekedett könnyen szembetalálkozhatott a Google kamerás autójával. Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, több hazai nagyvárosba, így Veszprém megyében a megyeszékhely mellett Balatonfüredre és Tihanyba is ellátogatnak. Igyekeztek megőrizni inkognitójukat, így az érkezésről is csak annyit tudattak korábban, hogy várhatóan október végén kerül rá sor.

A német rendszámú autó tetején a kamerarendszerrel, igen feltünő látványt keltett, de a sofőr igyekezett, minél kevesebbszer megállni, hogy ne lehessen még véletlenül sem fényképezni az autót.

A keresőcég közlése szerint a kamerás autókkal való adatgyűjtésre azért van szükség, hogy a cég pontosabbá és naprakészebbé tehesse webes térképét. A tetejükön kamerát hordozó autók által készített képeket egyrészt olyan információk feldolgozásához használja a cég, mint az utcanevek, közlekedési táblák, jelzések, másrészt a képek segítenek a felhasználók által javasolt pontosítások, módosítások jóváhagyásában, továbbá a helyi vállalkozások, üzletek helyének meghatározását is tökéletesítik, melyek így a térképen is pontosabban jelölhetőek. Hasonló adatgyűjtést más, digitális térképeket készítő cégek is végeznek.

Megállás egy gyors iránykeresésre - fotó: infoveszprem.hu

A Google azt is bejelentette, hogy a mostani adatgyűjtés során az autók az utcák virtuális bejárását lehetővé tevő Street View szolgáltatás beindításához használható panorámaképes nyersanyagot is rögzíti.

Ha tetszett a cikkünk, jelöljön minket a Facebookon is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára