Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 22. 08:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Elemző: nem meglepő, hogy Magyarország nem vállalta menekültek átvételét

Elemző: nem meglepő, hogy Magyarország nem vállalta menekültek átvételét

Nem az a meglepő, hogy Magyarország nem vállalja, hogy befogad más uniós tagállamokból illegális bevándorlókat, éppen ennek ellenkezője lett volna az.

Vélekedett az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Emlékeztetett: az idén vetődött fel, hogy kvóták alapján tehermentesítenék valamelyest Görögországot és Olaszországot az odaérkező menekültáradat terheitől, majd ennek helyébe lépett az önkéntes vállalás gondolata; azt már a múlt hónapban elfogadták, hogy Magyarország különleges helyzetben van, ezért nem tesz vállalásokat.

A szakember szerint a kvótarendszer nem csökkenti a migrációs nyomást; ehhez arra lenne szükség, hogy a válsággócokban, ahonnan ezek az emberek elindulnak, "valamiféle rend szülessen", valamint felszámolják a kiterjedt embercsempész-szervezeteket.

Talán ennek a helyzetnek a megoldására keres majd megoldási javaslatot az a konferencia, amit Budapesten rendeznek az ősszel - jegyezte meg Kovács István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.