Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 11. 12:54, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a sárkányrepülővel marihuánát csempésző férfit

Elítélték a sárkányrepülővel marihuánát csempésző férfit

Az elsőfokú ítélet helybenhagyását, így jogerősen tíz év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azzal a férfival szemben,

aki motoros sárkányrepülővel csempészett marihuánát Szerbiából Magyarországra 2018-ban - tájékoztatta az ügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-t.
Lajkó Szilvia közölte, a férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása és határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék. Társaira a bíróság öt, illetve kilenc év fegyházbüntetést szabtak ki.

Az elsőfokú ítélet szerint a három férfi elhatározta, hogy Szerbiából marihuánát hoz be Magyarországra az egyikük által vezetett motoros sárkányrepülővel a határzár felett átrepülve. A férfiak többször jártak Szerbiában, ahol beszerezték a kábítószert. A drogot a határ szerb oldalán elrejtették, és személygépkocsival kiszállították az egyikük motoros sárkányrepülőjét is.

2018. augusztus 30-án este a sárkányrepülőt vezető férfi magához vette egy utazótáskában a kábítószert, felszállt, majd a határzár felett berepült Magyarország területére. Mivel a sárkányrepülőgép motorja meghibásodott, a férfi a tiszaszigeti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre. Bár megsérült, annyi ideje még maradt, hogy a kábítószert a helyszínen elrejtse. A határrendészek felfedezték a berepülő gépet, és megtalálták az erdős területen elrejtőzött férfit, másnap pedig a kábítószert is felfedezték.

Az elsőfokú ítélet ellen a sárkányrepülőgépet vezető férfi és védője enyhítésért, míg társaik felmentésért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.