Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Február 26. 07:22, szerda | Belföld
Forrás: mti - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Elkezdi a Szöulból érkező utasok szűrését a Budapest Airport

Elkezdi a Szöulból érkező utasok szűrését a Budapest Airport

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Budapest Airport szerdától elkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérsékletének mérését.

A Budapest Airport kedd esti közleményében arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az első érintett járat szerdán 12:20-kor landol Budapesten.

A dél-koreai fővárosból a LOT lengyel légitársaság üzemeltet közvetlen járatot heti három alkalommal, amelyek hétfőn, szerdán és szombaton érkeznek Budapestre - írták, arra is kitérve, hogy az intézkedést hatósági döntés alapján rendelték el.

Emlékeztettek arra, hogy a korábbi rendelkezések értelmében január 31. óta a közvetlen járattal Kínából érkező, február 23. óta pedig a közvetlen járattal Olaszországból érkező utasokon végeznek egészségügyi vizsgálatot a repülőtéren.

Az intézkedések elrendelése óta összesen 2676 utast és a repülőgépek 209 fős személyzete esett át hőmérős szűrésen.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Egy járat esetében az utasok vizsgálata átlagosan 10 percet vesz igénybe - olvasható a kommünikében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.