Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:29, kedd | Helyi
Forrás: Napló online

Elmosta az eső az átadást

Elmosta az eső az átadást

Tovább csúszik a 72-es főútvonal forgalomba helyezési eljárása, ezúttal a júliusi özönvíz tett keresztbe a kivitelezőknek.

Ha így megy tovább, akár egy évet is csúszhat a felújított 72-es főútvonal átadása. Ismeretes, az eredeti határidő 2010. október 18-a volt, de nem várt akadályokkal szembesültek az építők, ezért azt módosítani kellett. (A berhidai kereszteződésben 300 méter hosszon ivóvízvezetéket kellett kiváltani. Litéren pedig 500 méter hosszú optikai kábelt kellett áthelyezni, csak ezután kezdhették meg a padka szélesítését.)

A hiánypótlásokkal együtt július 22-én szerették volna megkezdeni a forgalomba helyezési eljárást, de két nappal korábban leszakadt az ég. 19-20-án özönvíz zúdult a térségre, két nap alatt 80 milliméternyi, 1,5 hónapnak megfelelő esőmennyiség hullott a térségre. A víz súlyos károkat okozott az árkokban, rézsűkben, vízi tárgyakban. Ezek kijavítása folyamatban van. Mindezek okán a forgalomba helyezési eljárást előreláthatóan csak szeptember közepén tudják megkezdeni.


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.