Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 06. 05:00, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Emberölés kísérlete miatt 12 év börtönre ítéltek egy nőt Kecskeméten

Emberölés kísérlete miatt 12 év börtönre ítéltek egy nőt Kecskeméten

Előre kitervelten, aljas célból elkövetett emberölés kísérlete miatt 12 év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen egy nőt, aki meg akarta mérgezni egy alkalmazottjukat. Az asszony férje életveszélyt okozó testi sértés miatt 7 év börtönt kapott, unokájukat pedig személyi szabadság megsértése miatt felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.

Az ügy elsőrendű vádlottja, a Bugacpusztán állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó Igmándi Mihályné azért akarta megmérgezni a tanyájukon dolgozó - súlyos fokban fogyatékos - női alkalmazottat, hogy az ne menjen el máshova dolgozni.
Az 66 éves elsőrendű vádlott és családtagjai erőn felül dolgoztatták és rendszeresen bántalmazták a sértettet. A nő el akart szökni, de az asszony és 76 éves férje - a másodrendű vádlott - éjszakára bezárta.
Az asszony a sértett kávéjába permetezőszer kevert, aki ennek következtében elvesztette az eszméletét, az életét az azonnali orvosi segítség mentette meg.
Az elsőrendű vádlottat ezután őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.
Igmándi Mihály másodrendű vádlottat csütörtökön 7 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Őt az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolta, de ezt a bíróság megváltoztatta.
A férfi ugyanis rábírt egy tanyájukon dolgozó nőt arra, hogy vállalja magára az elsőrendű vádlott által elkövetett bűncselekményt. Amikor ennek a nőnek a vallomása nem vezetett eredményre, a másodrendű vádlott a tanú kávéjába clozapine hatóanyagú gyógyszert tett, amely enyhe mérgezést okozott. A sértett nyolc napon belül gyógyult, de a szakértők szerint halált is okozhatott volna a szer.
A vádirat szerint a vádlottak több embert is igyekeztek rábírni arra, hogy valótlan tartalmú vallomást tegyenek az ügyben, és ezért pénzt is kínáltak, sőt rátámadtak a velük szemben intézkedő rendőrökre, akik feljelentették az idős házaspárt.
A szabadlábon védekező Hordós János harmadrendű vádlottat - az idős házaspár unokáját - személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a bíróság egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, de annak végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért nyújt be fellebbezést, míg a másod- és a harmadrendű vádlottra kiszabott büntetést tudomásul vette. A vádlottak és védőik felmentésért nyújtanak be fellebbezést, a per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.
Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró elutasította a vádlottak szabadlábra helyezési kérelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön