Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 05. 15:22, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK

Eseménydúsan telt a hétvége a rendőrségnél

Eseménydúsan telt a hétvége a rendőrségnél

Rendőrségi hírek Veszprém megyéből.

Tűzifát loptak Noszlopról

2012. február 29-ét megelőző időben Noszlopon, az Egyházközség tulajdonát képező területről ismeretlen tettes 3,5 m3 kőrisfát tulajdonított el, melynek értéke 65.000 Ft.

A körzeti megbízott kapcsolattartás céljából 2012. február 29-én kora délután megjelent a helyi polgármesternél, aki ekkor jelezte felé az esetet. Elmondta, az ároktisztítást végző közmunkások észlelték, hogy a katolikus egyház tulajdonában lévő területről több kőrisfát kivágtak és eltulajdonítottak.

Ezt követően a helyi rendőr és a polgármester megtekintették a kérdéses területet és megállapították, hogy három darab kőrisfát kivágtak, kettőt eltulajdonítottak, az egyik 3 m-es fa törzsét pedig – amelyen több bevágás is látható volt – a helyszínen hagyták, feltehetően azt is fel akarták darabolni.

A helyszínen hagyott nyomok alapján a körzeti megbízott az egyik családi ház udvarán feltalálta az eltulajdonított fát. Ezt követően a ház udvarán tartózkodó fiatal férfit igazoltatta, aki elmondta, hogy a fákat testvérével vágták ki és hordták be az udvarba.

Házkutatást követően az illegális „favágót” elszámoltatása végett a Devecseri Rendőrősre szállították a rendőrök, ahol beismerő vallomást tett. A testvérpárral szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt büntetőeljárás indult.


Szemüveget a tolvajnak!

Olvasószemüveget rakott zsebre a tolvaj egy veszprémi hipermarketben, de lebukott. A biztonsági szolgálat távozásakor emlékeztette, hogy zsebében egy kifizetetlen okuláré lapul.

2012. március 04-én a délutáni órákban egy székesfehérvári illetőségű 57 éves férfi tért be Veszprém városszéli hipermarketjébe vásárolni családjával. Míg a család többi tagja a bevásárlást intézte, ő egy 1015 forint értékű olvasószemüveget próbált fel, amelyről eltávolította az elektronikus áruvédelmi eszközt és ezt a szemüveget a zsebébe rakta. A terméket a pénztárnál sem fizette ki, az áruházból való távozása közben azonban a biztonsági szolgálat munkatársai emlékeztették „feledékenységére” és a rendőrség egyidejű értesítése mellett a szolgálati helyiségbe kísérték. Itt előkerült a férfi zsebéből a szemüveg, így a kár ott helyben megtérült.

Az ügyben a vásárlóval szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kerül sor a nyomozás lefolytatására.


Repülő bőröndök a főúton

Kalandos úton jutottak vissza tulajdonosaikhoz a szétszóródott bőröndök.

2012.03.04-én este 20:00 óra körül egy figyelmes állampolgár hívta telefonon a rendőrséget, hogy a 82-es főúton épülő körforgalomnál több bőröndöt lát az út szélén de sehol nem lát parkoló autót, amihez a bőröndök tartozhatnának. A rejtély csak később oldódott meg amikor kiderült, hogy egy távolsági busz csomagtér ajtaja nem megfelelően lett lezárva, és a bőröndök kanyarodáskor abból hullottak ki az út szélére. Ezt a busz utasai is észlelték és szóltak a sofőrnek, aki az első lehetséges helyen visszafordult a csomagokért, de mire visszaért a körforgalomhoz akkorra azok már eltűntek onnan. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a csomagokat egy becsületes megtaláló gyűjtötte össze és adta le a megfelelő helyen, így azok visszakerülhettek a jogos tulajdonosaikhoz.

Feltörték az Opelt

Komoly kárt okozott egy gépkocsi-feltörő, de célja ismeretlen, a kocsiból nem hiányzott érték.

Vasárnap, március 04-én egy veszprémi lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2012.03.03.-án 19.00 óra, valamint 03.04.-én 06.20 óra közötti időben a Veszprém, Jutasi úton leállított és a tulajdonát képező Opel Omega gépkocsi bal első ablakát betörte, de abból nem tulajdonított el semmit. Az elkövető a rongálással 25.000 Ft kárt okozott.

Újfajta csalási módszer

A hiszékenység ára igen magas lehet, ezt igazolja egy bakonyi fiatal esete is, aki nagy pénz reményében telefonba diktálta be adatait.
Február 29-én egy magát T-Mobile ügyintézőnek valló személy telefonált egy fiatalembernek. Az ismeretlen telefonáló közölte a 19 éves bakonyi fiatallal, hogy kisorsolták, 350 000 Ft-ot nyert. A nyeremény átadásához a sértettnek minden adatát, bankszámla számát be kellett diktálnia, majd a számlát vezető bankjában telefonos direkt szolgáltatást kellett kötnie, és az ahhoz tartozó 7 számjegyű biztonsági kódot is meg kellett adnia.

A nyereménynek megörülő fiatalember a telefonon érkezett minden kérésnek eleget tett, minden szükséges adatát bediktálta, és megkötötte a bankkal az internetes utaláshoz szükséges szerződést. Másnap döbbenten tapasztalta, hogy a bankszámláján lévő lekötött összeg nagy része eltűnt. A maradékot azonnal felvette, és jelezte a bankfiókban, hogy valaki jogosulatlanul emelt le pénzt a számlájáról. A hiszékeny sértettnek 1.350.000 Ft kára keletkezett.

A Veszprémi Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy telefonon érkezett megkeresés esetén - melyben nyereményt ígérnek - legyenek kellően elővigyázatosak. Telefonon bankszámla adataikat, számlaszám, bankkártya szám, hozzá tartozó PIN kód, internet bank azonosító és jelszó senkinek NE adják meg ! Még akkor se, ha a bankjukra hivatkozva kérik azokat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.