Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 04. 12:42, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ezernyi hering vetődött partra

Ezernyi hering vetődött partra

Ezernyi hering vetődött partra újévkor Norvégia északi partjainál.

A norvég tengerkutató intézet keddi közlése szerint a jelenségre egyelőre nem találtak magyarázatot. Mintegy húsz tonna elpusztult hering feküdt a parton, ilyen tömeges partra vetődést még nem tapasztaltak korábban.

Ole Kristian Berg, a Trondheimi Egyetem biológusa szerint lehetséges, hogy a heringeket más halak vagy tengeri emlősök kergették partra. Az is előfordulhat, hogy egy rendkívüli áramlat sodorta ki, vagy szokatlanul magas édesvíztömeg irritálta és pusztította el őket.

A szakértő szerint a következő dagállyal a legtöbb hering visszakerül a tengerbe. A környéken lakók viszont attól tartanak, hogy ha nem takarítják el hamarosan a tetemeket, az oszlás bűze feltartóztathatatlanul elterjed a környéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.