Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 24. 16:00, kedd | PR
Forrás: infoveszprem.hu

Ezüsthíd Panzió Veszprémben

Ezüsthíd Panzió Veszprémben

Új, első osztályú Panzió épült Veszprémben, mellyel újabb, a szálláshelyek minőségi fejlesztését célzó, a turisztikai termékkínálatot bővítő beruházás valósult meg a városban európai uniós támogatással.

A "PE-ZO HOLIDAY" Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 155.634.000 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program „Nagy projektméretű kereskedelmi szálláshelyek fejlesztése” elnevezésű pályázati kiírása keretében az „Ezüsthíd, első osztályú panzió építése” című projekt megvalósítására. A beruházási projekt zárását ma tartották Veszprémben, az Ezüsthíd Panzióban****.

A „PE-ZO HOLIDAY” Kft. 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy a Veszprém, Korona köz 1. szám alatt található, a vállalkozás tulajdonában lévő telken egy nívós, népszerű, valós igényekre épülő kereskedelmi szálláshelyet építsen fel. Ennek megvalósítása azonban időben a nehéz gazdasági körülmények miatt csak későbbre tolódott, a fejlesztési elképzelés az Új Magyarország Fejlesztési Terv, valamint az Új Széchenyi Terv kereskedelmi szálláshelyek létesítését támogató pályázati kiírásainak megjelenésével kapott igazán létjogosultságot.

A „PE-ZO HOLIDAY Kft. az első osztályú Ezüsthíd Panzió építésének megvalósítása céljából nyújtott be 2009 novemberében pályázatot a Közép-Dunántúli Operatív Program keretében, és nyert el több mint 155 millió forint európai uniós támogatást a 389.086.490 forint összköltségvetésű beruházás megvalósításához.

A projekt keretében egy új, összesen nettó 982 m2 alapterületű első osztályú panzió épült fel Veszprém nyugati határában, a belvárostól mintegy 800 m távolságra. Az európai uniós fejlesztési forrás segítségével egy teljes egészében akadálymentesített kereskedelmi szálláshely létesült összesen 13 szobával, melyek közül 1 szoba teljes egészében akadálymentesített. A minőségi, és magas szolgáltatási színvonalról árulkodik, hogy a XXI. századi technikai igényeket (LCD TV, Wifi rendszer, széf) kielégítő szobák mellett wellness részleg, egy modern berendezésekkel felszerelt melegkonyhás étterem, konferenciaterem, valamint biztonsági kamerákkal felszerelt parkoló is kialakításra került.

Az európai uniós támogatással megvalósított projekt keretében a kedvezményezett, „PE-ZO HOLIDAY” Kft. 9 új munkahelyet is teremt majd, melyek közül 3 fő női munkaerő kerül alkalmazásba, emellett pedig a tervek szerint az új szálláshely a fenntartási időszak végére közel 80%-os kihasználtsággal működik majd, amely igen magas értéknek számít a térségben működő szálláshelyek kapacitás-kihasználtságot összegző eredményeit alapul véve.

Az újonnan nyíló panzió széleskörű szolgáltatásaival ideális helyszínt biztosít szabadidős turisták és üzleti utazók, céges-, és egyéb rendezvények részére egyaránt, de a fogászati turizmusban érdekelt vendégeknek is kiemelt célpontja lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat