Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 03. 08:54, kedd | Helyi
Forrás: VMKH

Falugazdász hálózat segíti a gazdálkodókat

Falugazdász hálózat segíti a gazdálkodókat

Hamarosan megkezdődik az egységes területalapú támogatási kérelmek benyújtási időszaka. A mezőgazdasági termelőknek május 15-ig van lehetőségük a kérelmezésre, az MVH által biztosított elektronikus felületen.

Veszprém megyében 2011-ben 4534 ügyfél, közel 170 ezer hektárra 7 milliárd 385 ezer Ft egységes területalapú támogatáshoz jutott. A kifizetések az előleggel tavaly októberben kezdődtek és idén februárig csaknem mindenkihez sikerült a megállapított összeget eljuttatni.

Az egységes kérelemben újabb jogcímeken lesz igényelhető nemzeti és EU forrásból támogatás, ilyen a mezőgazdasági biztosítási díj, a szarvasmarha és juhállomány szerkezetátalakítására benyújtható kérelem.

A területalapú támogatás igénylőinek a korábbi éveknél sokkal nagyobb felbontású térkép áll majd rendelkezésükre, ezáltal a parcelláik kijelölését is pontosabban tudják elvégezni. Az időben benyújtott, szakszerű igénylés, az adatok pontos megadása, a jogszerű földhasználat rendezése nagyban segíti az előrehozott kifizetés megindítását és a szankciók elkerülését.

Az elektronikus kérelmezésben járatlan gazdálkodókat a Kormányhivatal falugazdász hálózata segíti a támogatáshoz. A technikai közreműködést meghatalmazás után tudják igénybe venni a termelők. A falugazdászok az MVH munkatársai által tartott egész napos képzésen készülnek fel az aktuális tudnivalókból és vizsgával adnak számot tudásukról. Így biztosítható, hogy a körzeti irodákban felkészült szakemberek álljanak a termelők rendelkezésére, teljes körű tájékoztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.