Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 02. 11:08, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fél napig nem lesz adás a TV2-n csütörtök déltől

Fél napig nem lesz adás a TV2-n csütörtök déltől

Fél napig nem lesz adás a TV2-n csütörtök déltől éjfélig, mert a kereskedelmi televízió még 2009-ben megsértette az akkor hatályos médiatörvényt. A szankciót a médiahatóság a kiskorúak védelme érdekében szabta ki - közölte a Médiatanács szóvivői irodája.

A Médiatanács jogelődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egy 2009 júliusi határozatában állapította meg, hogy az MTM-SBS Televízió Zrt. (TV2) az általa sugárzott Joshi Bharat című műsorszám helytelen korhatár-besorolásával és közreadásának időpontjával megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló (1996. évi) törvényt.
Emlékeztettek arra, a régi médiatörvény szerint azt a műsorszámot, amely alkalmas a 16 éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, "különösen azáltal, hogy közvetett módon utal erőszakra, illetve szexualitásra, vagy témájának meghatározó eleme az erőszakos módon megoldott konfliktus", a tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott (III.) kategóriába kell sorolni.
Az ebbe a kategóriába sorolt műsorszám megfelelő jelzéssel ellátva 21 és 5 óra között tehető csak közzé.
Ez azt jelenti, hogy a TV2-nek a tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni a műsort és csak este kilenc óra után kezdhette volna vetíteni.
Az ORTT megállapította továbbá azt is, hogy a TV2 a műsorszám előzeteseivel is megsértette a törvényt, mert azokat sem megfelelő idősávban tette közzé.
Az ORTT a törvénysértések miatt 720 perc időtartamra függesztette fel az MTM-SBS Televízió Zrt. műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását.
A TV2 többször is fellebbezett, de a bíróság mindannyiszor a médiahatóságnak adott igazat. A csatorna végül a Kúriánál kezdeményezett felülvizsgálati eljárást. A Kúria a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét hatályában fenntartotta, azaz ismét kimondta, hogy a médiahatóság jogszerű döntést hozott.
A TV2 csütörtök dél és éjfél között hajtja végre a határozatot.

Címkék: Média-NMHH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során