Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Április 22. 19:15, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK

Féltékenység motiválhatta az akarattyai gyilkosságok gyanúsítottját

Féltékenység motiválhatta az akarattyai gyilkosságok gyanúsítottját

Több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség a vasárnap hajnalban elfogott K. Andrást.
Videóval frissítve!!

A kettős gyilkosságot féltékenység motiválhatta - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgató-helyettese vasárnap Veszprémben.

Pogány Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyanúsított a gyilkosságokat április első napjaiban követte el. K. András az emberöléseket elismerte, részletes vallomást nem tett, kihallgatása folyamatban van. Szombat délután az egyik sértett (egy 92 esztendős nő) fia telefonált a balatonalmádi ügyeletre, mert másfél-két hete semmit nem tudott Balatonakarattyán tartózkodó édesanyjáról, nem sikerült elérnie telefonon sem.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei a nyaraló kapuját zárva találták, a postaládában nagy mennyiségű újság és szórólap volt, a kapu közelében pedig egy kulcscsomó, utóbbival tudtak bejutni a házba. Az étkezőben két halottat találtak: egy 70 éves férfit és egy 54 éves nőt. A szemle során, az egyik hátsó helyiségben egy 92 nő holttestére is rábukkantak a rendőrök.

A három halott kapcsolatáról Pogány Péter azt mondta: a férfi az idősebb női áldozat unokaöccse volt, ő volt az, aki felfogadta az 54 éves nőt a mozgássérült, magatehetetlen nagynénje ápolására fogadta. Az elsődleges adatok, benyomások alapján a rendőrök gyanúja az volt, hogy ismerős követhette el a bűncselekményt, kutatásra semmi sem utalt, a haszonszerzési cél szinte kizárható volt - közölte a bűnügyi igazgató-helyettes.

A rendőrség felvételei az elfogásról

Az adatgyűjtés során a rendőrök telefonlistákat kértek be, így került látóterükbe K. András, az 56 éves férfi korábban az ápolónő élettársa volt, de az utóbbi időt fegyveres rablás miatt börtönben töltötte, ahonnan tavaly nyáron szabadult. A férfi ellen szombaton, az esti órákban elfogatóparancsot adtak ki és körözni kezdtek egy szürke Nissan Primera típusú autót, mely az egyik áldozaté volt. K. Andrást végül vasárnap hajnalban a IX. kerületben, egy bérház pincéjében fogták el a rendőrök, ellenállást nem tanúsított - tájékoztatott Pogány Péter. Az 54 éves nő autóját Polgárdi belterületén találták meg.

Pogány Péter kérdésekre válaszolva nem erősítette meg, de nem is cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a gyilkos késsel követte el a bűncselekményt, a két áldozaton több külsérelmi nyom látható, az idős asszonyon viszont ilyen nyomokat nem találtak, halálát valószínűleg ellátatlanság okozta, azaz éhen- és szomjanhalt. Ezt azonban jelenleg is igazságügyi szakértő vizsgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.