Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 17. 11:04, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Fiktív számlákat kiállító céghálózat tagjait tartóztatták le Tatabányán

Fiktív számlákat kiállító céghálózat tagjait tartóztatták le Tatabányán

Fiktív számlákat kiállító építőipari céghálózat hét tagját tartóztatták le Tatabányán; a gyanú szerint csaknem kétmilliárd forintos kárt okoztak

- közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel. Borbély Veronika tájékoztatása szerint két férfi 2017-től működtette a céghálózatot. A valós gazdasági tevékenység nélküli, stróman ügyvezetők közreműködésével készült számlákat gazdasági társaságok használták fel, így a fizetendő áfát jogosulatlanul csökkentették.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói több száz millió forint értékben foglaltak le ingatlanokat, gépjárműveket és pénzt.

A Tatabányai Járásbíróság határozata alapján letartóztatták a bűnszervezet két vezetőjét, a fiktív számlákat kibocsátó egyik cég képviselőjét, a legnagyobb összegű fiktív számlákat befogadó cég ügyvezetőjét, a pénz visszajuttatásában szerepet játszó egyik gyanúsítottat, valamint két irodai alkalmazottat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére