Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 20. 06:10, vasárnap | Helyi
Forrás: Saját forrás

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések karácsony előtt

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések karácsony előtt

A karácsonyi kiemelt ellenőrzéssorozat egészen december 23-ig tart.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai az elmúlt héten megkezdték a karácsonyi szezonális termékek ellenőrzését.

A nagyobb hipermarketekben, szupermarketekben főként az áruházláncok karácsonyi akciós tevékenységét ellenőrzik a megyében a szakigazgatási szerv munkatársai, míg az alkalmi kitelepüléseken, karácsonyi vásárokon és a piacokon a díszkivilágítási füzéreket vizsgálják- tájékoztatott a Veszprém megyei kormánymegbízott.
Ebben az időszakban virág-, ajándék-, játék-, és műszaki üzletekben végeznek majd árellenőrzéseket a fogyasztóvédők.

Az ellenőrzés kiterjed az élelmiszertermékek- ezen belül elsősorban a szezonális édesipari termékek ( pl.szaloncukrok, Mikulás csokifigurák, beigli) valamint a húskészítmények (pl. virsli) - lejárati idejének vizsgálatára is. Ezért az akcióba a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai is bekapcsolódnak. Az összehangolt munkával az ellenőrzések várhatóan még hatékonyabbak és eredményesebbek lesznek.

Dr. Kovács Zoltán kiemelte, a vásárlások során fontos megbizonyosodni arról, hogy a megvásárolt termék biztonságos legyen, fontos a körültekintés az akciós ajánlatok tartalmával kapcsolatban illetve a vásárlás nem ér véget a „pénztártól való távozással”, fontos felmérni, hogy az üzlet milyen feltételekkel biztosít cserelehetőséget – akkor, ha a termék hibátlan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.