Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 06. 09:29, kedd | Helyi
Forrás: iveszprem.hu

Folytatódik az együttműködés a MOL-lal

Folytatódik az együttműködés a MOL-lal

Az "Olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnök" képzésben a jelentkezők közül a tíz legjobb, különböző előképzettségű szakember vehet részt, szeptember 5-én elkezdődött számukra a tanév.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a MOL Csoport már harmadik alkalommal hirdette meg közös angol nyelvű képzését, melyre Európán túlról is vettek fel diákokat.
Speciális hiányszakmára képzünk hallgatókat, akiknek mindennapi tevékenysége a cég gazdasági versenyképességét meghatározza - mondta Dr. Bertók Botond szakvezető, a Műszaki Informatikai Kar egyetemi docense.

Vegyészmérnöki, matematikai, informatikai és gazdasági végzettségű hallgatók jelentkeztek. Alács Lajos, a MOL Csoport SCM ellátási lánc igazgatója hangsúlyozta az erős elitképzés jelentőségét, melynek hallgatói többlépcsős kiválasztási folyamat eredményeként kerülhetnek be. Számukra a munka közbeni tanulás lehetőségét biztosítjuk-mondta. A képzés indítása óta először Európán kívülről is érkeztek hallgatók, mintegy 120 jelentkező közül választották ki a legjobbakat Európában, míg az omániak 400 társukkal versengtek a bejutásért. Az évfolyamra 2 horvát, 1 szlovák, 4 magyar, 2 ománi és egy szudáni hallgató nyert felvételt.

Az egyéves iskolarendszerű angol nyelvű képzés fő célja elsősorban a MOL Csoport hazai- és külföldi leányvállalatai részére történő szakemberképzés volt az első két évfolyammal, mára már a képzést több cég igényeihez igazítva folytatják. A tananyag összeállítása az eddigi tapasztalatok felhasználásával, folyamatosan a szükségletek figyelembe vételével történt. Az elméleti megalapozás – matematika, olaj- és petrolkémiai, valamint kereskedelmi ismeretek – után a hangsúly a gyakorlati képzésre kerül, gyakori a teljesítményellenőrzés. Így tudnak majd az üzleti rendszer egészét átlátva komplex rendszereket rövid idő alatt tervezni és optimalizálni. Ehhez a PIMS nevű lineáris szoftver használatát ismerik meg a képzés során a MIK és a MOL kiváló szakemberei által.

A képzésben résztvevők ösztöndíjat kapnak, melynek mértéke a tanulmányi eredménytől függ. A MOL Csoport rendelkezik Európában az egyik legjobb optimalizáló mérnökgárdával, a Műszaki Informatikai Karral történő együttműködésnek köszönhetően az utánpótlás kérdését is megoldották nemcsak a magyar, hanem más MOL érdekeltségű cégek számára is.

Az első évfolyamokon végzettek a megszerzett tudásnak köszönhetően ma mindannyian fontos pozíciót töltenek be különböző olajipari szervezetekben, akik most kezdik a képzést, hasonló lehetőségekre számíthatnak. A kar és a nemzetközi nagyvállalat számára kölcsönösen nagy értéket jelent, hogy együttműködve az oktatási tevékenységgel párhuzamosan kutatás-fejlesztési projekteket is megvalósítanak.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.