Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Október 04. 11:45, kedd | Helyi
Forrás: vehir.hu

Gazdag programok a könyvtárban

Gazdag programok a könyvtárban

A megyei könyvtárban október első hetében keddtől vasárnapig minden nap változatos programokkal várják az érdeklődőket. Vasárnap ingyenes beiratkozás.

Október 4-én, kedden 16.30 órától nyílt klubfoglalkozás keretében mutatkozik be a Veszprém Megyei Alkotók Klubja. Szívesen várják új csatlakozók jelentkezését is.16 órától a Kisfaludy-teremben az "Utódok az elődökről" című programon a Lovassy László diákjai fogják előadni a régi nagy piarista tanárok életútját feldolgozó kutatásuk eredményét.

Október 5-én, szerdán 18 órától a Kisfaludy-teremben a Buddhizmus a modern világban című filmet vetítik. Bevezetőt mond Porkoláb Péter. Szintén 18 órától a Nagy László-teremben az amerikai elnökökről szóló dokumentumfilm-sorozat utolsó epizódját mutatják be.

Október 6-án, csütörtökön 17 órától "Tudatosság a mindennapokban; Gyémánt Út Buddhizmus" címmel élvezhető Porkoláb Péter előadása.

Október 7-én, pénteken 16 órától "A környezettudatos háztartás"címmel a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület előadását hallgathatják meg az érdeklődők. 16.30 órától a Kisfaludy-teremben a Veszprém-Cserháti Társaskör mutatja be az "Egyesületi élet a Cserháton (1911-2011) című kiadványát.

Október 8-án, szombaton 10 és 14 óra között "Könyves csereberét" rendeznek azok számára, akik régi, megunt könyveiket egymással elcserélnék. Ezen a napon 10 és 13 óra között régi magyar kismesterségek (kötélverő, csuhéfonó, fafaragó, nemezelő és keramikus) bemutkozása, kézműves foglalkozások zajlanak majd a gyermekkönyvtárban.

Október 9-én, a Könyves Vasárnapon rendhagyó időpontban, délután 13 órától 21 óráig tart nyitva a megyei könyvtár. A látogatókat ingyenes beiratkozási lehetőséggel és amnesztiával várják. 15 órától Érdi Tamás zongoraművész koncertje hallható. Folytatódik a Veszprémi 7Domb Egyesület szervezésében a régi veszprémi fényképek gyűjtése. Sötétedéskor a Cosmosz Együttes (Kövi Arthur és barátai) műsora alatt fényfestéssel díszítik az épület külső falait. A gyerekeket 13 órától 18 óráig kreatív foglalkozásokkal várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben